Papa Francisc, desemnat "omul anului" de revista Vanity Fair

Joi, 11 Iulie 2013, ora 13:56
1477 citiri
Papa Francisc, desemnat "omul anului" de revista Vanity Fair

Papa Francisc a fost desemnat "omul anului" de editia italiana a revistei Vanity Fair, care l-a pus pe suveranul pontif pe coperta numarului sau saptamanal aparut miercuri.

In paginile revistei sunt prezentate, totodata, declaratiile a sase personalitati, inclusiv cele ale cantaretilor Andrea Bocelli si Elton John.

Fotografia suveranului pontif, surprins in timp ce zambeste, este insotita de titlul "Francisc, un papa curajos". Revista italiana citeaza mesajul prin care papa Francisc a denuntat, luni, de la Lampedusa, soarta trista a imigrantilor care incearca, cu riscul de a-si pierde viata, sa traverseze Marea Mediterana: "Cine dintre voi a plans moartea acestor frati si surori?".

Potrivit Vanity Fair, papa a dorit in timpul vizitei sale la Lampedusa sa ilustreze prin cuvinte "grele ca niste pietre" un mesaj anterior al sau, prin care ii sfatuia pe preoti sa fie "niste pastori care sa aiba mirosul oilor lor".

"Primele 100 de zile (din pontificatul sau, care a inceput pe 13 martie, n.r.) l-au propulsat deja in fruntea clasamentului conducatorilor lumii care fac istorie", considera editorii de la Vanity Fair, care au adaugat: "insa revolutia continua".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#papa francisc Vanity Fair, #coperta Vanity Fair, #omul anului Vanity Fair , #Reviste