TVR intra in era digitala cu doua noi canale

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 12:41
1403 citiri
TVR intra in era digitala cu doua noi canale
www.reportervirtual.ro

TVR intentioneaza sa lanseze doua noi canale, unul educativ si unul meteo, in contextul tranzitiei la televiziunea digitala terestra, care trebuie implementata pana in 2015 de Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), a declarat, pentru ,Mediafax, Gabriel Grecu, directorul general al SNR.

Gabriel Grecu a participat, joi, la evenimentul International Digital Forum, unde a vorbit despre procesul de tranzitie de la televiziunea analogica terestra la televiziunea digitala terestra.

Societatea Nationala de Radiocomunicatii a castigat trei multiplexuri nationale, in luna iunie, in urma unei licitatii organizate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), contra sumei de 1.020.002 euro. Astfel, SNR trebuie sa implementeze strategia de tranzitie la TV digitala, care prevede ca emisiile terestre analogice se vor incheia pe 17 iunie 2015.

Potrivit lui Gabriel Grecu, pe primul multiplex vor intra canalele libere la retransmisie ale Televiziunii Romane. Insa, intrucat primul multiplex are capacitatea de a gazdui 14 canale, iar TVR are doar 5 (TVR 1, TVR 2, TVR HD, TVR International si TVR News), Televiziunea Romana si Societatea Romana de Radiocomunicatii se gandesc sa lanseze doua noi canale - unul educativ si unul de meteo -, asa cum exista la nivel international, dupa cum a explicat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Grecu.

Prezent la evenimentul International Digital Forum, Lucian Romascanu, consilier in chestiuni de management al presedintelui-director general al TVR, Stelian Tanase, a confirmat, pentru MEDIAFAX, existenta unor discutii in sensul lansarii acestor doua noi canale.

"Discutiile sunt la inceput, dar, cu certitudine, daca va rezulta un beneficiu pentru toate partile implicate, TVR are resursele sa produca asemenea canale. Pot fi foarte ieftine si sustinute", a spus Lucian Romascanu.

El a precizat ca aceste doua canale - unul educativ si unul de meteo - "sunt exemple" de televiziuni care ar mai putea fi incluse pe multiplexul 1, pe care, din 17 iunie 2015, vor emite toate canalele libere la retransmisie ale televiziunii publice.

Lucian Romascanu a mai spus ca nu a fost luat o decizie finala in privinta acestor doua noi televiziuni, aceasta implicand mai multe etape, intre care aprobarea Consiliului de Administratie al TVR, obtinerea unor noi licente de la Consiliul National al Audiovizualului, dar si incadrarea in termenii programului de redresare economica si ai memorandumului Guvernului din 2012.

La randul sau, Gabriel Grecu a spus ca, in prezent, TVR HD produce emisiuni educative.

"TVR, prin structura ei, are capacitatea de a genera continut si educativ si meteo si de orice alta natura", a spus si Lucian Romascanu.

El a mai spus ca, in general, pe piata audiovizualului romanesc exista loc pentru dezvoltarea unor noi televiziuni tematice, de nisa. De asemenea, Romascanu a spus ca TVR are prea multe canale, in contextul in care "exista suprapuneri de continut si in care piata de televiziune generalista este oricum supraaglomerata".

International Digital Forum 2014 este organizat la Bucuresti de Asociatia pentru Comunicatii Digitale (ACD). La eveniment participa reprezentanti ai industriei de telecomunicatii din Romania si din strainatate, dar si membri ai autoritatilor romane care reglementeaza acest domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#TVR canale noi, #TV digitala , #Televiziune