Valerian Vreme il invita pe vicepresedintele CE la Bucuresti

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 13:40
1302 citiri
Valerian Vreme il invita pe vicepresedintele CE la Bucuresti

Vicepresedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, care este totodata si comisar pentru Agenda Digitala, va veni intr-o vizita la Bucuresti, intre 11-12 iulie, la invitatia ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, transmite NewsIn.

De altfel, Valerian Vreme a avut o serie de intalniri bilaterale cu oficiali europeni si reprezentanti ai statelor membre UE, in cadrul Conferintei Ministeriale asupra Protectiei Informatiilor Infrastructurilor Critice care a avut loc la Balatonfured, Ungaria, in perioada 14-15 aprilie 2011.

"Cu aceasta ocazie, Valerian Vreme a discutat cu Neelie Kroes, vicepresedinte al Comisiei Europene si comisar pentru Agenda Digitala, despre mandatul si functiile pe care Agentia Europeana pentru Securitatea Retelelor si Informatiilor (ENISA) ar trebui sa le exercite in viitor", se arata intr-un comunicat emis vineri de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Cei doi oficiali au discutat si despre viitorul Coorporatiei de Atribuire a Numelor si Numerelor in Internet (ICANN), avand in vedere ca la sfarsitul lunii septemybrie expira contractul intre aceasta organizatie si Guvernul SUA.

"De asemenea, un subiect important al discutiei a fost vizita preconizata a Comisarului European la Bucuresti, in perioada 11-12 iulie 2011, vizita care se va efectua la invitatia ministrului Valerian Vreme", mai informeaza comunicatul.

Totodata, Vreme i-a invitat la Bucuresti si pe Udo Helmbrecht, director executiv ENISA, dar si pe ministrul de stat pentru Infocomunicatii din Ungaria, Zsolt Nyitrai.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#valerian vreme, #vicepresedinte, #comisia europeana, #neelie kroes , #Audiovizual