Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Mediu > Stiri Mediu
A   A   A

Reacție oficială privind posibilitatea fraudării programului Casa Verde Fotovoltaice: ”Toate accesările pot fi verificate”

Reacție oficială privind posibilitatea fraudării programului Casa Verde Fotovoltaice: ”Toate accesările pot fi verificate”
Panouri fotovoltaice FOTO Pixabay
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) respinge, vineri, orice acuzaţie cu privire la posibilitatea fraudării programului Casa Verde Fotovoltaice şi explică modul în care funcţionează platforma. Precizările vin după ce mai multe persoane au acuzat că nu se pot înscrie peste 12.000 de persoane în doar trei minute. Instituţia explică faptul că înscrierea se poate face doar în zilele programate, de la ora 10.00, iar toate accesările pot fi verificate.
AFM a transmis, vineri, precizări, cu privire la suspiciunile asupra unor eventuale tentative de fraudă privind înscrierile în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

”Proiectarea, dezvoltarea, testarea şi implementarea unui sistem informatic care să permită gestionarea şi simplificarea activităţilor privind înscrierea solicitanţilor au fost realizate exclusiv de către angajaţii Administraţiei Fondului pentru Mediu pe o infrastructură de tip cloud, proprietate a unui provider de cloud public, în vederea eficientizării, monitorizării şi realizării de situaţii privind evoluţia programului, pe baza datelor şi rapoartelor existente în cadrul aplicaţiei”, anunţă, vineri, AFM.
Instituţia precizeazză că aplicaţia informatică este programată să pornească automat la datele în care încep înscrierile pentru fiecare regiune, la ora 10:00:00, neexistând posibilitatea înregistrării în prealabil a unor dosare în baza de date.

”În plus, cloud-ul public folosit permite auditarea tuturor tranzacţiilor la nivel de baze de date, astfel se pot vedea toate operaţiunile efectuate pe acestea. Folosirea roboţilor de automatizare este interzisă, fiind pregătiţi la nivel de aplicaţie cu o serie de măsuri specifice cum ar fi codul CAPTCHA de la pasul 4 şi monitorizarea în timp real. De asemenea, se efectuează intern o serie de analize specifice de tip forensic cu scopul de a identifica dacă au fost folosite astfel de programe informatice, după fiecare închidere de sesiune ca urmare a epuizării fondurilor disponibile”, a mai precizat instituţia.

Potrivit acesteia, pentru a face faţă volumului istoric de accesări, componentele aplicative ale soluţiei, cât şi serviciile dependente au fost scalate corespunzător şi acoperitor pentru traficul anticipat, fiind folosite 15 platforme virtualizate.

”În momentele de încărcare maximă, resursele de calcul, pentru toate instanţele, au presupus aproximativ 120 vCPU (procesoare ...citeste mai departe despre "Reacție oficială privind posibilitatea fraudării programului Casa Verde Fotovoltaice: ”Toate accesările pot fi verificate”" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 26 Mai 2023, ora 12:18

 Articol citit de 324 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor