Aer curat imbuteliat, de vanzare in China

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 18:02
5187 citiri
Aer curat imbuteliat, de vanzare in China

Poluarea aerului in China a devenit o problema atat de grava incat unui intreprinzator local i-a venit ideea de a scoate la vanzare aer curat imbuteliat.

Decizia omului de afaceri Chen Guangbiao de a vinde recipiente cu aer curat nu este insa motivata din ratiuni de profit. Chen, care are deja o avere estimata la peste 740 de milioane de dolari, foloseste aceste recipiente pentru a trage un semnal de alarma cu privire la deteriorarea conditiilor de mediu din China, potrivit Reuters.

"Daca nu incepe sa ne pese de mediu, peste vreo 20 sau 30 de ani copiii si nepotii nostri vor trebui sa poarte masti de gaze si sa aiba in spate butelii cu oxigen", a declarat omul de afaceri chinez.

Chen vinde recipientele cu aer pentru suma de 5 yuani (aproximativ 80 de centi). Aceste recipiente contin aer cu diferite "arome" printre care "Taiwan", "Tibet" sau "Yan'an".

Chen este cunoscut in China pentru militantismul sau pentru cauza mediului. El a oferit recent 5.000 de biciclete pentru a-i incuraja pe oameni sa nu mai foloseasca automobilul.

#aer imbuteliat China, #vanzare aer imbuteliat, #vanzare aer la conserva , #Poluarea