Primăria Constanța, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mdiu pentru depozitarea ilegală de deșeuri

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 21:18
492 citiri
Primăria Constanța, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mdiu pentru depozitarea ilegală de deșeuri
Halda ilegală de deșeuri de la Constanța

Depozitarea deşeurilor la Poarta 9 a Portului Constanţa a fost sistată, marţi, de Garda de Mediu, iar Primăria Constanţa a fost amendată cu 100.000 de lei, zona urmând să fie curăţată de depozitările ilegale.

Garda de Mediu Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că au fost descoperite grave nereguli în depozitarea deşeurilor la Poarta 9 a Portului Constanţa.

“Depozitarea deşeurilor la Poarta 9 din incinta Portului Constanţa a fost sistată începând cu data de astăzi, 08.11.2022, ca urmare a neregulilor constatate de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa. Acţiunea de inspecţie şi control s-a desfăşurat începând cu data de 21 octombrie 2022, împreună cu Garda de Coastă, ocazie cu care s-au constatat neregului grave în ceea ce priveşte depozitarea deşeurilor.

Pe amplasamentul autorizat pentru depozitarea deşeurilor inerte din construcţii şi demolări din Municipiul Constanţa, lucrările de rambleiere au fost efectuate folosindu-se deşeuri inerte, în amestec cu deşeuri menajere şi reciclabile de toate tipurile, mare parte fiind îngropate şi acoperite cu pământ”, a anunţat Garda de Mediu Constanţa.

Sursa citată a precizat că pentru nerespectarea condiţiilor din actul de reglementare emis de APM Constanţa pentru lucrările de rambleiere de la Poarta 9 Port Constanta, UAT Constanţa a fost amendată cu 100.000 de lei. De asemenea, operaţiunile de depozitare a deşeurilor pe amplasament au fost sistate, iar terenul urmează să fie adus la starea iniţială prin curăţarea zonei afectate de depozitări ilegale de deşeuri, altele decât cele admise.

“Întrucât s-a constatat îngroparea deşeurilor şi abandonarea acestora în afara spaţiilor autorizate, fapte ce constituie infracţiune conform OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor, Garda Naţională de Mediu Constanţa a înaintat sesizare către organele de cercetare penală, astfel încât cei vinovaţi să fie identificaţi şi traşi la răspundere”, a mai transmis Garda de Mediu. ...citeste mai departe despre "Primăria Constanța, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mdiu pentru depozitarea ilegală de deșeuri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constanta, #amenda, #deseuri , #Stiri Mediu