Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Mediu > Stiri Mediu
A   A   A

Copacii ajuta Londra sa economiseasca sume de ordinul miliardelor

Copacii ajuta Londra sa economiseasca sume de ordinul miliardelor
Foto: Pixabay
Daca masuram importanta arborilor in spatiul urban in bani, atunci vorbim de sume de ordinul miliardelor in plus in vistieria oraselor.
Cel putin acesta este cazul Londrei, care, potrivit unui raport al Biroului National de Statistica, a economisit mai mult de 5 miliarde de lire sterline (in jur de 5,6 miliarde de euro) in perioada 2014-2018, doar gratie efectului de racorire a aerului pe care il au copacii, noteaza CityLab.

Tot datorita arborilor, care au contribuit la mentinerea unor temperaturi suportabile pentru angajati, a fost evitata in intervalul mentionat o scadere a productivitatii care s-ar fi tradus prin pierderi financiare estimate la aproape 11 miliarde de lire.

Vara neobisnuit de lunga si de calda a anului 2018 a impins economiile la cel mai ridicat nivel consemnat pana acum.

Concluziile raportului Biroului National de Statistica sunt in linie cu un studiu din 2015, partial finantat de primaria londoneza, potrivit caruia cei 8,4 milioane de arbori ai orasului au eliminat peste 2.000 de tone de substante poluante din aer anual, ajutand primaria sa economiseasca sume importante.Nu toti copacii sunt insa la fel de eficienti in ceea ce priveste racorirea aerului si captarea de dioxid de carbon, specialistii sustinand ca arborii maturi sunt mai pretiosi si din acest punct de vedere decat cei tineri - si nu doar pentru rolul lor de a infrumuseta spatiile urbane.

"Atunci cand exista amenintarea ca un arbore de patrimoniu sa fie taiat, auzi de multe ori: 'Vom planta zece arbori pentru a-l inlocui'. Insa aborii mai tineri si mai mici nu absorb nici pe departe aceeasi cantitate de dioxid de carbon, iar peste cinci, zece ani de acum incolo va fi mult mai usor sa scapi de ei, daca cineva vrea sa foloseasca terenul in alt scop", spune Phil Wilkes de la University College London.

C.S. ...citeste mai departe despre "Copacii ajuta Londra sa economiseasca sume de ordinul miliardelor" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 03 Aprilie 2020, ora 00:00

 Articol citit de 1223 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor