Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Mediu > Stiri Mediu
A   A   A

Cresc facturile la energie electrica. A intrat in vigoare ordinul ANRE care mareste taxa de cogenerare cu peste 40%

Cresc facturile la energie electrica. A intrat in vigoare ordinul ANRE care mareste taxa de cogenerare cu peste 40%
Cresc facturile la energie electrica. FOTO Pixabay.com
A intrat in vigoare Ordinul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) de crestere a taxei de cogenerare, taxa platita de toti consumatorii casnici sau industriali. Taxa de cogenerare creste de la aproximativ 3,5 euro/MWh la circa 5 euro/MWh, o crestere de peste 40%.
La nivelul intregii tari, taxa pe cogenerare va fi in valoare de peste 350 mil. de euro pe an, fata de aproximativ 245 mil. de euro, cand taxa de cogenerare era de 3,5 euro/MWh. Calculul este realizat la un consum mediu national de aproximativ 8.000 de MWh, care include atat consumul casnic, cat si cel industrial, potrivit Ziarul Financiar.

Taxa de cogenerare este platita de toti consumatorii, casnici sau industriali. Ea este destinata ajutorului de stat acordat producatorilor de energie in cogenerare, cei mai mari beneficiari fiind CET-urile (centralele electrice de termoficare) care produc si agent termic pentru populatie.

Aceasta taxa a fost, incepand cu iulie 2020, circa 3,5 euro/MWh. Incepand cu 1 noiembrie 2020, taxa de cogenerare este de aproximativ 5 euro/MWh. ...citeste mai departe despre "Cresc facturile la energie electrica. A intrat in vigoare ordinul ANRE care mareste taxa de cogenerare cu peste 40%" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 11:31

 Articol citit de 1458 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor