Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Mediu > Stiri Mediu
A   A   A

Decizie de infringement: Romania are la dispozitie 4 luni ca sa rezolve problema poluarii aerului

Decizie de infringement: Romania are la dispozitie 4 luni ca sa rezolve problema poluarii aerului
Foto: Arhiva Ziare.com
Comisia Europeana a decis, joi, sa trimita Romaniei o scrisoare de punere in intarziere prin care-i acorda patru luni pentru a lua masurile necesare pentru rezolvarea deficientelor cu privire la calitatea aerului constatate de Executivul comunitar, se arata intr-un comunicat publicat joi de Executivul comunitar.
Aceasta scrisoare de punere in intarziere reprezinta, de fapt, deschiderea formala a procedurii de infringement.

Daca tara nu rezolva problemele privind poluarea aerului, Comisia Europeana poate decide sa trimita un aviz motivat.

"Comisia Europeana cere Romaniei sa respecte cerintele Directivei 2008/50/ECon referitoare la calitatea aerului inconjurator, un aer mai curat pentru Europa si o evaluare fiabila, si sa informeze opinia publica si sa raporteze in privinta gravitatii poluarii aerului.
In special, Romania nu a reusit sa respecte limitele maxime admise de dioxid de azot (NO2) in Bucuresti, Brasov, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, si nu a luat masurile adecvate pentru a pastra cat mai scurte posibile perioadele in care s-au inregistrat depasiri, precizeaza Executivul comunitar. De asemenea, Comisia Europeana cauta sa clarifice monitorizarea adecvata a concentratiilor de dioxid de azot (NO2) in Bucuresti. Concentratiile ridicate de dioxid de azot pun in pericol sanatatea oamenilor", precizeaza sursa citata.

Pe data de 30 aprilie 2020, Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a publicat Hotararea privind condamnarea Romaniei pentru nerespectarea Directivei 2008/50/CE a Parlamentului European si a Consiliului, privind calitatea aerului inconjurator si un aer mai curat pentru Europa. Documentul se refera la depasiri ale limitelor maxime admise pentru PM10, in Bucuresti, in perioada 2007 - 2016, dar si la problemele pe care le inregistreaza tara noastra in procesul de combatere a poluarii.

Citeste si:

Romania pierde la CJUE procesul aerului toxic din Capitala: Nu s-au respectat directivele europeneDupa condamnarea Romaniei la CJUE pentru poluarea Capitalei, Firea da vina pe Videanu si Oprescu ...citeste mai departe despre "Decizie de infringement: Romania are la dispozitie 4 luni ca sa rezolve problema poluarii aerului" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 14 Mai 2020, ora 14:56

 Articol citit de 959 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor