O firmă din Corbu prinsă că deversa ape ”fecaloid-menajere” pe terenuri din Biosfera Delta Dunării

Marti, 01 August 2023, ora 07:43
749 citiri
O firmă din Corbu prinsă că deversa ape ”fecaloid-menajere” pe terenuri din Biosfera Delta Dunării
Ape menajare deversate pe terenurile din Corbu FOTO News.ro

Comisarii Gărzii de Mediu au amendat, cu 75.000 de lei, reprezentanții unei firme din Vadu, judeţul Constanţa, care deversa ape neepurate pe terenuri din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

”Toleranţă zero! Garda Naţională de Mediu amendează cu 75.000 lei o societate care a confundat Biosfera Delta Dunării cu propria hazna!”, a transmis Garda de Mediu.

Instituţia a precizat că, luni, comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu au făcut un control la un operator economic din satul Vadu, comuna Corbu din judeţul Constanţa.

”În urma verificărilor, comisarii GNM au constatat că operatorul economic deţinea o instalaţie improvizată cu ajutorul căreia deversa ape fecaloid-menajere, neepurate, pe terenurile învecinate”, a mai transmis sursa citată.

Societatea a fost sancţionata cu amendă contravenţionala în valoare de 75.000 lei şi s-au dispus măsuri imediate privind dezafectarea instalaţiei precum şi curăţarea zonelor afectate.

”Atragem atenţia şi pe această cale ca pentru astfel de încălcări ale normelor de protecţia mediului comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au toleranţă zero şi vor aplica sancţiunile maxime prevăzute de lege”, a mai transmis Garda de Mediu.

...citeste mai departe despre "O firmă din Corbu prinsă că deversa ape ”fecaloid-menajere” pe terenuri din Biosfera Delta Dunării" pe Ziare.com

#mediu, #amenda, #ape uzate, #Delta Dunarii , #Stiri Mediu