Peste 2.000 de foci pe cale de dispariție, găsite moarte în Rusia. Este cea mai mare mortalitate din ultimii 10 ani VIDEO

Luni, 05 Decembrie 2022, ora 07:11
761 citiri
Peste 2.000 de foci pe cale de dispariție, găsite moarte în Rusia. Este cea mai mare mortalitate din ultimii 10 ani VIDEO
Aproximativ 2.500 de foci au fost găsite moarte pe malurile Mării Caspice FOTO rfel.org

Aproximativ 2.500 de foci moarte au eşuat la malul Mării Caspice în republica autonomă Daghestan din Federaţia Rusă, informează dpa.

Autorităţile ruse au declarat duminică că au fost descoperite până la 2.500 de cadavre în mai multe locuri şi în apropiere de Makhachkala, capitala de coastă a Daghestanului din Caucazul de Nord.

Sâmbătă se afirma că ar fi aproximativ 700 de foci moarte, iar autorităţile au publicat înregistrări video şi fotografii. Cauza morţii acestor animale protejate a fost iniţial neclară.

Investigaţiile erau în curs de desfăşurare, autorităţile estimând că numărul cadavrelor ar putea creşte.

"Aceasta este cea mai mare mortalitate în masă a focilor caspice din ultimii zece ani. Motivele vor fi stabilite în urma efectuării testelor de laborator al materialului patologic al animalelor moarte", au declarat autorităţile, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

Foca caspică este o specie pe cale de dispariţie şi se află sub protecţie specială. Populaţia sa a scăzut cu aproximativ 90% în ultimii 100 de ani, potrivit activiştilor pentru drepturile animalelor.

Poluarea este în creştere în Marea Caspică, de unde se extrage petrol. Potrivit experţilor, animalele mor din cauza scurgerilor de petrol, a braconajului şi a pescuitului excesiv. ...citeste mai departe despre "Peste 2.000 de foci pe cale de dispariție, găsite moarte în Rusia. Este cea mai mare mortalitate din ultimii 10 ani VIDEO" pe Ziare.com

#Rusia, #foci, #Daghestan, #mortalitate, #mediu , #Stiri Mediu