Proprietarii unei vile de vacanță, filmați când aruncau gunoiul la marginea pădurii. ”Erau din Ilfov. Au lăsat capul în jos, n-au mai avut ce să facă”

Marti, 23 August 2022, ora 03:04
650 citiri
Proprietarii unei vile de vacanță, filmați când aruncau gunoiul la marginea pădurii. ”Erau din Ilfov. Au lăsat capul în jos, n-au mai avut ce să facă”
O familie din Ilfov, filmată în timp ce arunca gunoiul la marginea unei păduri din Bușteni FOTO Facebook/Mircea Corbu

Proprietarii unei case de vacanță din Bușteni au fost prinși de autoritățile locale imediat după ce au aruncat la marginea unei păduri saci plin cu gunoi menajer și din construcții.

Oamenii au fost filmați cu ajutorul camerelor de supraveghere montate de primărie, fiind ulterior amendați și obligați să strângă mizeria.

Mircea Corbu, primarul stațiunii Bușteni, a precizat că indivizii care au abandonat sacii cu gunoi pe domeniul public au fost identificați și amendați cu 2000 de lei. Este vorba despre o familie care are domiciliul în județul Ilfov, dar care deține și o casă de vacanță la Bușteni, pe strada Clăbucetului.

”În cursul zilei de astăzi (21 august 2022 n.r.) s-a acționat pentru identificarea unor persoane care au aruncat deșeuri în zona Poiana Țapului. Camerele de supraveghere au surprins activitatea unei autoutilitare tip dubă, culoarea albă, cu numărul de identificare IF 12 SJE. La scurt timp s-au identificat și persoanele care au săvârșit contravenția, aceștia fiind înregistrați în evidența Județului Ilfov și proprietari a unei case de vacanță pe Str. Clăbucetului, Bușteni”,a anunțat edilul din Bușteni pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă amenda de 2000 de lei, oamenilor li s-a cerut să curețe terenul pe care au aruncat gunoaie, dar și să achite taxa pentru deșeurile cumulate și aruncarea acestora în loc special amenajat conform legislației în vigoare, a anunțat Mricea Corbu.

Contactat telefonic, primarul din Bușteni a precizat că în prezent pe raza stațiunii sunt funcționale 25 de camere de supravehgere cu ajutorul cărora sunt monitorizate zonele cu probleme din localitate, iar în curând se vor monta încă 20 de camere tocmai pentru a descuraja proprietarii caselor de vacanță sau turiștii să abandoneze gunoiul în pădure.

„Orașul Bușteni a depus proiectul în vederea obținerii unei finanțări de 500.000 euro prin PNRR pentru a instala în orașul Bușteni un sistem modern de supraveghere, astfel încât cetățenii să fie în siguranță deplină, bunurile și clădirile domeniului public să nu mai fie deteriorate/vandalizate, parcările să se facă regulamentar, iar depozitarea deșeurilor să se facă corespunzător” a precizat Corbu.

”Problema este că proprietarii de case de vacanță au contracte cu firma de salubritate, dar dânșii vin în weekend și aruncă gunoiul cum ați văzut. Cei prinși de noi au aruncat ...citeste mai departe despre "Proprietarii unei vile de vacanță, filmați când aruncau gunoiul la marginea pădurii. ”Erau din Ilfov. Au lăsat capul în jos, n-au mai avut ce să facă”" pe Ziare.com

#gunoi, #Busteni, #primarie, #casa vacanta , #Stiri Mediu