Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Mediu > Stiri Mediu
A   A   A

Ministerul Mediului: Bucurestenii respira aer de munte!

Ministerul Mediului: Bucurestenii respira aer de munte!
Foto: Facebook/ Ministerul Mediului - Romania
Ministerul Mediului transmite ca in ultima saptamana, concentratiile tuturor poluantilor monitorizati s-au situat mult sub valorile limita, astfel ca "bucurestenii respira aer de munte".
"In fiecare zi, au existat unele perioade de crestere orara a particulelor PM10 si NO2, dimineata, orele 09:00-11:00, respectiv seara, orele 20:00-22:00, insa amplitudinea acestor cresteri a fost mult sub valorile obisnuite.

Dupa evaluarea datelor, se reconfirma ipoteza conform careia principala sursa de poluare a aerului din aglomerarea Bucuresti este traficul rutier. Atunci cand traficul se reduce, indicii de calitate arata valori foarte bune", precizeaza ministerul intr-un comunicat de presa.

Este data spre exemplu statia de la Cercul Militar, care a inregistrat luni valori similare cu ale statiilor amplasate in varf de munte.

"Astazi, de exemplu, la statia de la Cercul Militar, la ora 11:00, concentratia de PM10 era de 17,95 micrograme, apropiata de valorile inregistrate de statia de monitorizare de la Fundata, judetul Brasov, sau cea de la Semenic, judetul Caras-Severin, ambele amplasate in varf de munte. Spre comparatie, luni, 03 martie, la aceeasi statie si aceeasi ora, concentratiile au inregistrat 130,64 micrograme.
Avem chiar si o premiera. Din analiza specialistilor, astfel de valori nu s-au inregistrat niciodata intr-o zi lucratoare de luni, de cand a fost pusa in functiune Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului", mai arata Ministerul Mediului.

Sursa citata mai transmite ca rezultate bune au fost sustinute si de conditiile meteo, "favorabile dispersiei pe toata durata saptamanii trecute".

"Pentru ceilalti poluanti (benzen, CO, SO2) nu sunt observatii importante de mentionat, valorile fiind constant mici pe intreaga perioada", conchide documentul.Vezi si:
Efectul pozitiv al coronavirusului: Imaginile NASA arata reducerea poluarii in China (Foto)Carantina din Italia pentru combaterea coronavirusului a redus poluarea din nordul tarii ...citeste mai departe despre "Ministerul Mediului: Bucurestenii respira aer de munte!" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 17 Martie 2020, ora 09:22

 Articol citit de 1222 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor