Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Mediu > Stiri Mediu
A   A   A

Plaja de la Corbu vânată de dezvoltatorii imobiliari. Un complex turistic de lux a început deja să se construiască în buza mării

Plaja de la Corbu vânată de dezvoltatorii imobiliari. Un complex turistic de lux a început deja să se construiască în buza mării
Construcții pe plaja din Corbu FOTO: 3dots.ro
Cea mai frumoasă plajă sălbatică din Europa ar putea fi în curând doar o amintire. Dezvolatorii imobiliari au început deja să construiască în zona respectivă.
Langă nisip, în zona rezervației biosferei Deltei Dunării, au început să se înalțe, de curând, mai multe vile, potrivit stirileprotv.

Este vorba despre un complex turistic de lux cu 18 imobile mari.

Cine a dat avizele și de ce

Construcțiile aparțin aceluiași investitor care a luat aviz de construire de la mai multe insitituții, printre care și Primăria din Corbu, al cărui viceprimar a spus că știe că în Sit Natura 2000 nu sunt permise construcțiile.

Șantierul a început în plină iarnă iar muncitorii spun că este vorba despre vile de vacanță. ”La vară, aici, turiștii se vor relaxa foarte bine”.

Specialiștii în imobiliare spun că cei mai mulți investitori cumpără mai întâi terenuri în extravilanul localității. Apoi, așteptă momentul oportun și, printr-o hotarăre a Primăriei, îl introduc în intravilan, că să înceapă să construiască.

”La un teren intravilan cum sunt cele de aici pleacă cam de la 80 de euro în sus. Cu cât te apropii mai mult de apă, cu atât cresc prețurile, adică pot să ajungă la 150-200”, a precizat Florin Mihalcea, specialist în imobiliare.

Zona costieră Corbu face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și are statut de „Sit Natura 2000″.

Legea spune că, în aceste locuri protejate, construcțiile care afectează habitatul nu sunt permise și totuși investitorul, spun cei de la primăria din localitate, a obținut avize.

Viceprimarul de la Corbu spune că ar putea fi vorba despre o infracțiune.

”Așa știu eu (că nu se construiește n.r.), dar s-au dat avize. Dacă noi nu eliberăm această autorizație de construcție, putea să ne acuze de abuz în serviciu”, a explicat Vasile Halici, viceprimarul de la Corbu.

El aruncă responsabilitatea pentru începerea șantierului asupra vechii conducerii a primăriei și Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Pe de altă parte, Atena Groza, guvernator ARBDD, a explicat că ”această investiție s-a dezvoltat pe proprietate privată care, într-adevăr, e la graniță cu plaja care este a ARBDD-ului. Nu ne convine, bineînțeles că nu, că plaja are locul ei, dar dacă s-au dat avizile respective”.

„Acordul de mediu și avizul de mediu au fost eliberate de APM Constanța. Nu toa ...citeste mai departe despre "Plaja de la Corbu vânată de dezvoltatorii imobiliari. Un complex turistic de lux a început deja să se construiască în buza mării" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 13:23

 Articol citit de 2262 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor