Udriste: Pierderile inregistrate de Metrorex pe perioada grevei vor fi imputate sindicatului

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 10:50
1299 citiri
Udriste: Pierderile inregistrate de Metrorex pe perioada grevei vor fi imputate sindicatului

Directorul general al Metrorex Gheorghe Udriste a declarat marti ca pierderile inregistrate de societate pe perioada grevei vor fi imputate sindicatului, iar calatorii afectati pot cere daune, relateaza NewsIn.

Udriste a precizat ca la sfarsitul actiunii de protest vor putea fi cuantificate pierderile. Peste 1.000 de angajati de la Metrorex, din totalul de 4.250, nu lucreaza marti, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat.

Ei cer inceperea negocierilor pentru un nou contract colectiv de munca, deoarece acesta a expirat la 1 noiembrie, si majorari salariale de 20%. Ultima majorarea salariala a angajatilor Metrorex a fost de 23%, in noiembrie 2008. Potrivit presedintelui Uniunii Sindicale Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, salariul mediu al unui angajat de la Metrorex este in medie de 1.500-1.600 lei.

Metrorex a depus, marti, la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere de suspendare a grevei sindicalistilor de la metrou, procesul urmand sa se judece joi, 19 noiembrie.

Aceasta este a saptea greva generala din 1990 si pentru ca are loc in perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale sunt voci care sustin ca ar fi o actiune cu implicatii politice, avand in vedere faptul ca liderul sindical Ion Radoi este membru PSD si a fost senator al aceluiasi partid in legislatura trecuta. Ultima greva generala a angajatilor de la Metrorex, care a afectat serios transportul in Capitala a avut loc in 2005.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#angajati, #greva, #metrorex, #sindicat , #stiri Metrorex