Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Mobile > Aplicatii mobile
A   A   A

Aplicatii mobile pentru afaceri

Aplicatii mobile pentru afaceri
Foto: kaboompics.com
Este o aplicatie mobila dedicata o necesitate pentru sectorul de afaceri? Majoritatea companiilor si organizatiilor au fost convinse de era tehnologica pe care o parcurgem: prezenta online este unul din secretele succesului.
Astfel, un business modern trebuie sa faca acel pas inainte, sa duca totul mai departe pentru a veni in sprijinul consumatorului, realizand chiar si aplicatii mobile dedicate pentru activitatea proprie. Desi ideea in sine este discutabila, statisticile vorbesc de la sine si este imediat inlaturata indoiala asupra necesitatii unei aplicatii mobile pentru orice afacere care se respecta.

Tot mai multe persoane folosesc in momentul de fata internetul, conectandu-se de pe dispozitive mobile - un procent de peste 70 dintre utilizatorii de smartphone-uri folosesc dispozitivele pentru a se conecta la retea cel putin o data pe zi.

Astfel, afacerile au deschisa o noua oportunitate, cea de a ajunge si la sectorul de utilizatori ai dispozitivelor mobile, prin dezvoltarea de aplicatii mobile care vor mentine contactul dintre consumator si companie.

Intrebarea care se pune este daca investitia in crearea si dezvoltarea aplicatiilor mobile este rentabila. Criteriul cheie dupa care se calculeaza rentabilitatea este rata de returnare a investitiei, mai exact daca profiturile obtinute de pe urma dezvoltarii aplicatiilor mobile vor ajunge sa compenseze costurile cu implementarea acestora.

Inainte de a se lua o decizie trebuie analizate in detaliu toate datele legate de costurile de realizare si implementare, chiar de la o companie cu un profil similar de afaceri. Compania Surplex, cu profil de activitate ce vizeaza vanzarea de echipamente si utilaje industriale second hand prin organizarea de licitatii online si nu numai a luat aceasta decizie, de a transfera functionalitatea serviciilor si catre o aplicatie pentru dispozitive mobile.
Aplicatia Surplex este disponibila utilizatorilor de smatphone-uri si tablete ce ruleaza pe cele mai cunoscute sisteme de operare: iOS si Android, atingand astfel un segment majoritar al utilizatorilor de dispozitive mobile. Odata instalata pe un dispozitiv mobil, ofera utilizatorului acces la contul sau de pe portalul de licitatii Surplex, de oriunde din lume.

O simpla conectare de pe smartphone ofera posibilitatea licitarii online pentru utilajele dorite. Avand acum si optiunea aplicatiei mobile, consumatorii pot fi asigurati ca nu rateaza nicio oferta interesanta de pe platforma Surplex, chiar daca nu se afla in fata unui computer, la birou.

Interesul pentru sectorul de utilaje second hand este unul destul de ridicat, in conditiile in care echipamentele second hand sunt mult mai ieftine fata de varianta achizitiei lor ca produse noi. Functionalitate asigurata, preturi reduse si o aplicatie mobila pentru a putea licita oricand si oriunde transforma compania Surplex in una foarte cautata de organizatii ce activeaza in sectorul industrial.

Aplicatia mobila Surplex a fost supusa si unor studii de caz si s-a constatat ca functionalitatea sa se adreseaza exact nevoilor utilizatorilor. Pentru a determina daca implementarea aplicatiei mobile este benefica din punct de vedere al profitabilitatii companiei, sa vedem si cateva statistici. Dupa 5 saptamani de la implementarea sa, aplicatia a fost instalata de aproximativ 700 de membri ai platformei Surplex, un procent de 89 dintre acestia folosind-o cel putin o data.

Valoarea totala a tranzactiilor si licitatiilor castigate exclusiv de utilizatorii aplicatiei mobile a ajuns la o suma depeste 500.000 euro, un rezultat financiar mai mult decat promitator. Valoarea ar fi fost considerabil mai redusa daca participarea la licitatiile de utilaje online era restrictionata doar pentru computere.

Avand in vedere progresul tehnologic rapid si orientarea majoritatii afacerilor si organizatiilor catre online, a avea o aplicatie mobila devine o necesitate, un factor de sustinere pentru a atinge succesul in orice domeniu.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 08:00

 Articol citit de 2525 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor