Cum se traieste fara tehnologie moderna. Orasul fara radio, TV sau telefonie mobila

Luni, 12 August 2013, ora 14:18
2327 citiri
Cum se traieste fara tehnologie moderna. Orasul fara radio, TV sau telefonie mobila

Locuitorii oraselului Green Bank din Virginia de Vest, Statele Unite, par sa duca o viata extrem de aspra, deoarece nu au acces la radio sau telefoane mobile.

Situatia este cauzata de faptul ca micutul orasel cu 149 de locuitori se afla in mijlocul unei zone de peste 33.000 de kilometri patrati in care comunicatiile ce folosesc unde electronice sunt interzise.

Oamenii de stiinta folosesc aceasta zona pentru comunicatiile spatiale si nu permit echipamentelor electronice personale sa perturbe semnalele. Acest lucru inseamna ca zona trebuie sa fie fara radio, TV, WIFI, telefoane mobile sau bluetooth.

Green Bank gazduieste cel mai mare radiotelescop rotativ din lume.

Pentru a permite telescopului sa functioneze fara probleme, orasul a interzis complet folosirea echipamentelor electronice pentru comunicatii, iar patrulele politiei verifica orice semnal electronic ce ar incalca interdictia.

Un singur telefon public pentru toata localitatea

Numai serviciile de interventie au voie sa foloseasca radioul, iar in localitate exista un singur telefon public. Localnicii au acces la internet, dar la vitezele oferite de conexiunile de tip dial-up.

Evident ca toate acestea fac dificil traiul modern pentru rezidentii din zona, insa sunt privite pozitiv de multi alti oameni care au venit aici, incepand cu mijlocul anilor 2000, in incercarea de a scapa de tehnologie.

Multi dintre cei nou veniti spun ca sufera de hipersensibilitate electromagnetica (EHS), maladie nerecunoscuta de comunitatea medicala.

Unii oameni cred ca undele provocate de echipamentele electrice ii fac sa se simta rau, sa aiba alergii, iar Green Bank este unul din putinele locuri unde pot trai sanatosi.

"Viata nu este perfecta aici", spune o femeie. "Nu exista magazine, restaurante sau un spital apropiat. Dar cel puti aici sunt sanatoasa. Pot sa fac diverse lucruri. Nu stau tot timpul in pat cu dureri de cap".

#tehnologie interzisa, #acces telefonie mobila, #echipamente electronice interzise, #radio interzis SUA, #acces servicii televiziune , #Telefoane mobile