Fara telefoane si laptopuri descarcate la bordul avioanelor catre SUA

Luni, 07 Iulie 2014, ora 08:42
3199 citiri
Fara telefoane si laptopuri descarcate la bordul avioanelor catre SUA

Autoritatile americane au anuntat ca nu vor mai permite pasagerilor sa ia cu ei la bordul avioanelor care pleaca de pe unele aeroporturi cu destinatia SUA telefoane mobile si alte dispozitive electronice care nu sunt incarcate, relateaza duminica agentia Reuters.

Noua masura face parte din deciziile luate de Administratia americana pentru Securitatea Transporturilor (U.S. Transportation Security Administration-TSA), pentru sporirea securitatii pe aeroporturi in urma avertismentelor privind riscul crescut al unor atentate ale retelei teroriste al-Qaida impotriva avioanelor civile.

In consecinta, agentii de securitate de pe aeroporturile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa ar putea sa solicite pasagerilor sa porneasca dispozitivele electronice pe care le au asupra lor, cum ar fi telefoanele mobile (inclusiv smartphone-urile) si laptopurile, iar daca vor constata ca bateriile lor sunt descarcate, atunci aceste aparate nu vor mai fi primite la bordul avioanelor care au ca destinatie un aeroport de pe teritoriul Statelor Unite. Masura este motivata de faptul ca astfel de aparate pot fi transformate in dispozitive explozive.

Potrivit unor oficiali americani din domeniul securitatii, TSA a indicat de asemenea agentilor de securitate de pe aeroporturi sa verifice foarte atent incaltamintea pasagerilor.

#mobile avion, #sua avion, #reglementari mobile , #Telefoane mobile