Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Mobile > Aplicatii mobile
A   A   A

O aplicatie creata la Cluj, pe cale de a deveni un Waze al parcarilor din Romania

O aplicatie creata la Cluj, pe cale de a deveni un Waze al parcarilor din Romania
Foto: Pixabay
Problema parcarilor este la fel de mare in orasele Romaniei ca si restul problemelor legate de infrastructura in tara noastra. O tanara echipa de la Cluj, insa, a gasit solutia.
Ei au inventat yeParking, prima aplicatie de parksharing si furnizor IT de solutii pentru eficientizarea spatiilor de parcare.

yeParking functioneaza pentru moment in Cluj-Napoca, cu peste 5000 de utilizatori, oferind soferilor posibilitatea sa cedeze temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care il au, catre comunitate, optimizand astfel traficul si timpii de cautare a unui loc de parcare.

De asemenea, tinerii vor sa propuna noi experiente de parcare in urma discutiilor avansate avute cu un lant de Mall-uri national. Ei s-au gandit sa creeze un Parking Valet digital care sa acopere necesitatile clientilor lor in zona de parking de la plecarea la shopping si pana la plata timpului de parcare.

yeParking a luat nastere la initiativa echipei Digital Republic, cu o larga experienta in software si produse digitale, cu sediul in Cluj-Napoca. Urmarind consolidarea solutiei si dezvoltarea ei in jurul necesitatilor din comunitate, yeParking a devenit din luna Decembrie entitate distincta sub egida yeParking Solutions SRL.

yeParking are finantare
Astazi, ei au anuntat o prima runda de finantare, in parteneriat cu Roca X, urmand ca intregul capital sa fie utilizat pentru accelerarea cresterii companiei.

ROCA X este un instrument investitional, destinat afacerilor disruptive la inceput de drum: tinerii antreprenori cu idei revolutionare din zona de tehnologie, in stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact in societate si cu pasiunea pentru a transforma aceasta dorinta in realitate.

ROCA X este un instrument inteligent care nu activeaza exclusiv intr-o anumita nisa ci monitorizeaza activ atat evolutia economica si domeniile cu crestere rapida, cat si tendintele nou aparute in tehnologie, derivate de dimensiunile noi ale dezvoltarii societatii si umanitatii.

"Interesul Roca X vine ca o confirmare ca produsul nostru rezolva o problema reala, cu potential maxim. Planurile de dezvoltare sunt foarte ambitioase si avizeaza treptat atat orasele mari din Romania, cat si extinderea in regiune, cu solutia de retail destinata utilizatorilor, care pot contribui la fluidiziarea traficului share-uind si folosind parcarile disitribuite, dar si dezvoltarea solutiei business to business. Suntem increzatori ca fondurile obtinute ne vor ajuta sa acceleram si mai mult dezvoltarea", afirma Mihai Lodoaba, administrator Digital Republic si co-fondator yeParking.

"yeParking e o solutie smart pentru o problema presanta a oraselor mari, unde sa gasesti un loc de parcare devine tot mai dificil, spre imposibil. De aceea suntem increzatori in potentialul aplicatiei sa castige popularitate in timp record si credem ca va deveni cat de curand un Waze al parcarilor, instalat pe toate telefoanele soferilor din Romania si nu numai. Ideea din spate e simpla, beneficiile sunt fantastice, motiv pentru care am decis sa completam investitia directa oferindu-ne sustinerea si in dezvoltarea zonei business to business a platformei, prin implementarea ei ca metoda de plata in GoToParking, la aeroportul international Avram Iancu din Cluj", a declarat Alexandru Bogdan, Investment Manager ROCA X.

Implementarea de solutii rapide, automatizate de plata este unul din beneficiile pe care yeParking le poate aduce operatorilor de parcari de business si/sau retail parkings, degrevandu-i pe acestia de nevoia dezvoltarii unor solutii proprietare si de promovare a acestora, directie in care se pregateste implementarea in premiera a acestei solutii pentru GoTo Parking - parcarea aeroportului din Cluj-Napoca.
Facebook ShareTweet
 Marti, 14 Ianuarie 2020, ora 13:47
 Autor:  Oana Dimitriu

 Articol citit de 5118 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor