Romania este reprezentata in finala DigiEduHack 2019 de solutia castigatoare a Hackatonului organizat de Asociatia GO-AHEAD

Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 16:00
1813 citiri
Romania este reprezentata in finala DigiEduHack 2019 de solutia castigatoare a Hackatonului organizat de Asociatia GO-AHEAD

gamEmotion, aplicatia castigatoare la GoAheadHackaton, a fost aleasa de un juriu international format din experti in educatia digitala, pentru a concura in etapa finala alaturi de alte 9 solutii din Europa si America de Sud.

gamEmotion face parte din cele mai bune 10 solutii selectate pentru a intra in etapa finala a competitiei internationale DigiEduHack, organizata sub egida Comisiei Europene.

Aplicatia are ca scop stimularea invatarii socio-emotionale (SEL), modelarea comportamentelor, abilitatilor si atitudinilor.

gamEmotion propune un mediu de invatare dinamic prin introducerea unor elemente de storytelling si gamificare a activitatii: recompense, timp determinat de rezolvare a sarcinilor si a unor situatii-problema (misiuni), lucru colaborativ si organizarea pe niveluri de dificultate a misiunilor.

Mai mult, procesul de selectare si alocare a misiunilor este personalizat pe baza nevoilor de invatare ale fiecaruia si poate fi realizat si de catre elevi, nu doar de profesori, aplicatia facand posibila implicarea tinerilor in luarea deciziei cu privire la parcursul invatarii.

Evaluarea a fost coordonata de Comisia Europeana, iar finalistii au fost anuntati la cel de-al optulea forum european de afaceri al Universitatii din Bruxelles. Juriul a evaluat solutiile castigatoare din toate cele 21 de tari implicate in proiectul DigiEduHack.

"Nu a fost usoara alegerea finalistilor, calitatea solutiilor propuse fiind remarcabila. Mi-as dori ca ideile sa fie promovate pe scara larga, astfel incat toata lumea sa afle despre acest proiect si sa putem pregati Europa pentru era digitala", a declarat Themis Christophidou, Director General al Comisiei pentru Educatie, Tineret, Sport si Cultura (DG EAC), cand au fost anuntati finalistii.

Timp de o luna, cele 10 solutii care au fost selectate sa ia parte la competitia finala sunt supuse votului public. Primele 3 echipe care vor obtine cel mai mare numar de voturi vor primi titlul de Ambasador al Educatiei Digitale si un premiu de 5.000 de euro.

"Ne propunem sa aducem titlul de Ambasador al Educatiei Digitale in Romania. Speram sa ne bucuram de sustinerea necesara pentru a demonstra la nivel european, valoarea ideilor romanesti si modul in care acestea contribuie la proiectarea educatiei viitorului", a declarat Alexandra Balseanu, Presedintele Asociatiei GO-AHEAD.

Se poate vota online pentru aplicatia gamEmotion, pana in data de 23 noiembrie 2019, pe platforma Unite Ideas: https://ideas.unite.un.org/digieduhackfinals.

DigiEduHack este o initiativa a Institutului European de Inovare si Tehnologie (EIT), ca parte a Planului de actiuni pentru educatia digitala propus de Comisia Europeana, gestionata de Climate-KIC si coordonata de Universitatea Aalto din Finlanda.

DigiEduHack are ca obiective: facilitarea dialogului intre categorii diferite de persoane interesate de viitorul educatiei si promovarea ideilor acestora, identificarea si promovarea tendintelor cheie din educatie, generate de transformarea digitala si identificarea unor posibile solutii inovatoare la cele mai importante provocari din domeniul educational.

Cu o echipa tanara si ambitioasa, Asociatia GO-AHEAD se implica in proiecte inovatoare care sprijina educatia din Romania si a obtinut rezultate notabile intr-un timp scurt: 4 programe de formare profesionala acreditate de Ministerul Educatiei Nationale avand ca tematica dezvoltarea personala, bullying, orientare scolara si profesionala si IT&C, peste 1800 de cadre didactice instruite si certificate la nivel national, o retea nationala cu peste 90 de locatii de formare acreditate si peste 130 de formatori/colaboratori, programe integrate de dezvoltare personala coaching, consiliere si orientare in cariera pentru elevi si studenti.

#DigiEduHack 2019 , #Aplicatii mobile