Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Mobile > Aplicatii mobile
A   A   A

Snapchat, o aplicatie care nu a produs niciodata bani, evaluata la 10 miliarde de dolari

Snapchat, o aplicatie care nu a produs niciodata bani, evaluata la 10 miliarde de dolari
Compania Snapchat, care a realizat o aplicatie prin intermediul careia mesajele si fotografiile se autodistrug, este in negocieri cu mai multe companii chineze pentru o investitie care ar putea sa ridice valoarea acesteia la o suma de 10 miliarde de dolari, informeaza huffingtonpost.com.
Conform sursei citate, valoarea atat de mare a Snapchat este specifica industriei de telecomunicatii din SUA, insa The Huffington Post atrage atentia ca aceasta companie a avut pana in prezent venituri de 0 dolari.

Potrivit Bloomberg, un grup de investitori, intre care se afla si Alibaba, versiunea chineza a retailerului Amazon, este interesat de achizitionarea acestei aplicatii. Un purtator de cuvand al Snapchat a refuzat sa comenteze informatia.

Snapchat a intrat in atentia internationala a media dupa ce atat Facebook, cat si Google au facut oferte de 3 miliarde de dolari, respectiv 4 miliarde de dolari pentru a cumpara aceasta aplicatie. Insa, Snapchat a refuzat ambele oferte.

In luna mai, Federal Trade Commission a anuntat ca a incheiat un acord cu compania Snapchat, pe care a acuzat-o ca isi insala utilizatorii in privinta caracterului efemer al "snaps"-urilor publicate (fotografii, mesaje video, mesaje text), despre care se presupune ca ar trebui "sa dispara pentru totdeauna" in mai putin de 10 secunde. Snapchat a neglijat mai ales sa ii informeze pe utilizatori in legatura cu faptul ca "snaps"-urile pot fi salvate pe termen nedeterminat, utilizand alte aplicatii.
Acest serviciu pentru telefoane inteligente a devenit foarte popular dupa lansarea sa in septembrie 2011. Insa succesul sau a generat multe ingrijorari, pentru ca aplicatia poate sa ofere adolescentilor o falsa impresie de securitate atunci cand isi publica fotografiile.

FTC a acuzat Snapchat si de faptul ca a colectat, fara sa ii anunte, contactele din agendele utilizatorilor sai care poseda un iPhone, un iPad sau un iPod.

Aceeasi institutie americana a reprosat faptul ca Snapchat nu si-a securizat suficient serviciul "Find a Friend", care a permis piratilor cibernetici sa acceada in baza sa de date si sa fure astfel nume si numere de telefon de la 4,6 milioane de utilizatori.

Nicio amenda nu a fost aplicata, insa Snapchat ar putea face obiectul unor sanctiuni financiare, daca nu va respecta conditiile acestui acord, dupa cum a mai spus FTC. Snapchat a promis, intr-un comunicat, ca va raspunde chestiunilor semnalate de FTC si a precizat ca a rezolvat deja mai multe dintre aceste probleme.

Totodata, Snapchat si-a asigurat utilizatorii ca va continua sa investeasca in sisteme de securitate si in mijloace tehnice care sa impiedice comiterea unor abuzuri.
Facebook ShareTweet
 Joi, 31 Iulie 2014, ora 16:38

 Articol citit de 1370 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor