Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Mobile > Aplicatii mobile
A   A   A

Uber, Clever si Bolt solicita Guvernului sa publice "chiar azi" proiectul de ordonanta care reglementeaza serviciile de ridesharing

Uber, Clever si Bolt solicita Guvernului sa publice "chiar azi" proiectul de ordonanta care reglementeaza serviciile de ridesharing
Foto: CC0 Creative Commons
Peste 200.000 de oameni au semnat petitia pentru reglementarea de urgenta a serviciilor de ridesharing, in mai putin de doua zile de la lansare, iar in acest context Asociatia Coalitia pentru Economia Digitala solicita Guvernului "sa arate ca a auzit vocea consumatorilor" si sa publice "chiar azi" proiectul de ordonanta de urgenta care reglementeaza aceste servicii.
"Peste 200.000 de oameni au semnat petitia pentru reglementarea de urgenta a serviciilor de ridesharing, in mai putin de doua zile. Solicitam Guvernului sa arate ca a auzit vocea consumatorilor si sa publice chiar azi proiectul de OUG promis. Am transmis acest mesaj si reprezentantilor Guvernului in cadrul unei noi intalniri avute azi, a sasea din ultimele doua luni, unde am discutat aspecte tehnice privind viitoarea reglementare", se arata intr-o declaratie de presa a Asociatiei.

Potrivit sursei citate, efectele acestei lipse de reglementare s-au regasit in faptul ca mii de soferi nu mai au venituri si in costuri chiar triple pentru cei care apeleaza la serviciile Uber, Clever si Bolt.
"Intre timp, simtim cu totii efectele ordonantei de modificare a Legii taximetriei: mii de soferi nu mai au astazi niciun venit si 2,5 milioane de utilizatori fie nu pot gasi o masina, fie trebuie sa plateasca costuri si de pana la de trei ori mai mari. Credem ca urgenta este intrutotul justificata. Fiecare zi care trece fara o decizie din partea Guvernului afecteaza direct milioane de oameni", sustine Asociatia.

Asociatia Coalitia pentru Economie Digitala este o organizatie independenta care reprezinta principalele companii de ridesharing si e-hailing din Romania, Uber, Bolt si Clever.

Asociatia a lansat petitia #continuam, o initiativa dedicata celor care doresc ca serviciile moderne de transport urban sa continue sa functioneze in Romania. Potrivit unui comunicat al asociatiei, remis luni AGERPRES, petitia poate fi semnata la adresa https://www.continuam.ro/ unde sunt disponibile toate informatiile despre situatia din acest moment de pe piata de ridesharing si e-hailing.
Facebook ShareTweet
 Joi, 23 Mai 2019, ora 10:43

 Articol citit de 2611 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor