Nokia, abandonata de sefi

Joi, 09 Iunie 2011, ora 17:16
1253 citiri
Nokia, abandonata de sefi

Actiunile Nokia au fost aproape de minimul ultimilor 13 ani dupa ce o publicatie finlandeza a scris despre scandalul dintre seful de tehnologie Richard Green si CEO-ul Stephen Elop.

Neintelegerile au pornit de la strategia in ceea ce priveste smartphone-urile Nokia si acordul cu Microsoft.

Nokia a anuntat joi ca Richard Green va pleca din companie "din motive personale". Henry Tirri, seful Centrului de Cercetare Nokia, va detine temporar si functia de CTO, anunta Reuters.

Invitat la o conferinta in Londra, Stepehn Elop nu a adus in discutie problema plecarii CTO-ului, insa a fost nevoit sa sublinieze ca Nokia nu este de vanzare, in ciuda faptului ca valoarea sa de piata scade cu rapiditate.

"Toate zvonurile sunt neintemeiate", a raspuns Elop de pe scena conferintei, atunci cand a fost intrebat despre o posibila vanzare a Nokia.

Si totusi, valoarea de piat aa companiei a scazut de la 25 de miliarde euro, cat era in luna februarie, la 17 miliarde de euro.

Scepticismul cu care este privita o posibila revenire face din gigantul producator de telefoane o "atractie" reala pentru eventualii "petitori", mai spune Reuters.

Si vestile rele nu se opresc aici pentru Nokia. La 11:30 GMT, actiunile Nokia scazusera cu 0,1%, pana la nivelul de 4,288 euro.

Nokia, odata liderul global al producatorilor de telefoane mobile, a pierdut intaietatea pe piata smartphone-urilor, in fata Apple si a altor producatori de device-uri cu sistemul de operare Android.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
#nokia, #telefoane mobile, #smartphone, #vanzare nokia , #stiri Nokia