Privatizarea Oltchim: Niciun investitor interesat sa cumpere

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 16:08
1653 citiri
Privatizarea Oltchim: Niciun investitor interesat sa cumpere

Niciun investitor nu s-a inscris in cursa pentru preluarea Oltchim pana vineri, 6 iunie, cand a expirat termenul pentru depunerea ofertelor, insa autoritatile continua discutiile cu compania chineza care s-a aratat pana acum interesata de preluarea combinatului petrochimic, au declarat, vineri, surse din domeniu.

Ministrul Economiei, Constantin Nita, efectueaza in perioada 6 - 13 iunie o vizita oficiala in Republica Populara Chineza, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.

A doua parte a vizitei, din intervalul 9-13 iunie, este dedicata intalnirilor cu reprezentantii mai multor companii chineze interesate sa investeasca in Romania, printre care si Junlun Petroleum, care s-a aratat pana acum interesata de preluarea Oltchim.

Nita: Guvernul nu va inchide niciodata Oltchim

Guvernul nu va inchide niciodata Oltchim, iar daca niciun investitor nu va depune oferte pana vineri, procesul de privatizare va fi prelungit, a declarat, marti, Constantin Nita, ministrul Economiei, prezent la o conferinta pe tema investitiilor in energie.

"Am un mesaj foarte clar: Guvernul nu va inchide niciodata Oltchim. Este o companie viabila, care are piata si care trebuie restructurata, lucru care este posibil", a spus Nita.

Potrivit acestuia, Guvernul are un plan B in cazul in care pana vineri, 6 iunie, niciun investitor nu se inscrie in cursa pentru achizitia combinatului.

"In acest caz, vom amana privatizarea pentru o perioada mai lunga pentru a face cateva restructurari. Vom cauta finantare pentru a pune in functiune o linie sau doua de productie, care sa permita combinatului sa nu mai inregistreze pierderi", a adaugat Nita.

El a mai spus ca sunt investitori care si-au manifestat dorinta de a cumpara Oltchim la pachet cu rafinaria Arpechim. Detinuta de Petrom, rafinaria este inchisa din 2009, insa este principalul furnizor de materii prime a Oltchim.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Valcea si se afla in insolventa din ianuarie 2013. Termenul pentru depunerea ofertelor de catre investitorii interesati sa cumpere Oltchim este vineri, 6 iunie. Activele viabile ale combinatului au fost evaluate la 305 milioane de euro.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#privatizare oltchim, #investitii romania, #investitori chinezi Romania , #Investitii