Standard & Poor's nu crede ca Guvernul poate sa creasca pensiile romanilor cu mai mult de 10 procente

Sambata, 06 Iunie 2020, ora 21:13
1562 citiri
Standard & Poor's nu crede ca Guvernul poate sa creasca pensiile romanilor cu mai mult de 10 procente
Foto: Arhiva Pixabay.com

Agentia de rating Standard & Poor's crede ca pensionarii romani vor primi din toamna pensii mai mari cu 10% si nu cu 40%. S&P precizeaza ca majorarea pensiilor cu 10% va adauga 1% din PIB la deficitul bugetar in 2021.

Peste cinci milioane de pensionari romani ar putea sa primeasca, de la 1 septembrie, o crestere a pensiilor de doar 10%, potrivit agentiei de rating Standard & Poor's.

Desi legislatia le promitea oamenilor pensii mai mari cu 40%, coronavirusul si agentiile de rating dau peste cap promisiunile politicienilor, chiar in an electoral.

S&P spune ca majorarea pensiilor din sectorul public ar avea un impact semnificativ asupra finantelor publice.

"Pensiile vor creste cu aproximativ 10%. Asta va adauga 1% din PIB la deficitul bugetar in 2021", arata raportul S&P.

Adrian Benta, consultant fiscal a declarat ca "Decizia agentiei S&P a pornit de la prezumtii care sunt de bun-simt: o crestere a pensiilor cu un procent de 10% care sa nu arunce in aer finantele publice din Romania".

Aurelian Dochia, analist economic a aratat si el ca "Toate cifrele care sunt avansate mi se pare ca sunt realiste (...). Incepem sa ne apropiem de niste orizonturi mai realiste si in ceea ce priveste cresterile pensiilor". ...citeste mai departe despre "Standard & Poor's nu crede ca Guvernul poate sa creasca pensiile romanilor cu mai mult de 10 procente" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere pensii guvern Orban , #Stiri Pensii