OMV Petrom plateste pentru decontaminarea depozitelor

Luni, 17 Mai 2010, ora 16:23
2596 citiri
OMV Petrom plateste pentru decontaminarea depozitelor

Producatorul de titei si gaze OMV Petrom, detinut de Grupul OMV din Austria, plateste 40,44 milioane lei pentru decontaminarea a opt depozite de produse petroliere, pentru inlaturarea reziduurilor din sol si apa freatica, potrivit unui anunt al companiei de pe e-licitatie.ro, transmite NewsIn.

Lucrarile de decontaminare se vor desfasura intre 5 ianuarie 2010 si 4 ianuarie 2013. Petrom va achita aceste servicii din surse proprii, urmand ca apoi costul lucrarilor sa fie rambursat Petrom, conform Legii 555/2004.

Cele opt depozite au fost deja demolate, iar lucrarile privesc decontaminarea sau inlaturarea solului si tratarea apelor subterane.

Primul lot, format din depozitele de la Adjud, Giurgiu, Reghin si Titu, a fost atribuit firmei Geohidroterv KFT din Ungaria, al doilea lot, pentru depozitele Ludus si Vaslui, a fost atribuit firmei Oil Depol Service SRL din Constanta, iar al treilea lot, pentru depozitele Gaesti si Macin, a fost atribuit firmei RSK Environment LTD din Anglia.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie.

Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.

#omv, #petrom, #depozite, #decontaminare , #stiri Petrom