Profitul Petrom a urcat cu 46% la noua luni

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 09:20
1130 citiri
Profitul Petrom a urcat cu 46% la noua luni

Profitul net al grupului Petrom a crescut cu 46% in primele noua luni, la 1,411 miliarde lei (337,2 milioane euro), desi grupul a inregistrat pierderi, de 116 milioane lei, in trimestrul al treilea ca urmare in principal a deprecierii activelor detinute in Kazahstan.

Grupul a inregistrat in intervalul ianuarie-septembrie 2009 un profit net de 964 milioane lei, iar in trimestrul al treilea al anului trecut castigul a fost de 632 milioane lei.

Rezultatele grupului sunt raportate conform standardelor internationale de contabilitate.

In primele noua luni ale acestui an, grupul Petrom a inregistrat vanzari de 13,158 miliarde lei (3,145 miliarde euro), valoare cu 11% peste cea din perioada similara a anului trecut, de 11,866 miliarde lei.

Vanzarile din trimestrul trei au cumulat 4,815 miliarde lei, fiind cu 6% peste cele din intervalul iulie-septembrie 2009, de 4,538 miliarde lei.

Vanzarile exclud accizele la produse petroliere, potrivit Petrom.

"Pe parcursul trimestrului al treilea, mediul favorabil al preturilor la titei si optimizarea continua a operatiunilor in rafinare au sustinut performanta intrinseca a companiei.

In plus, imbunatatirea continua a structurii noastre de costuri ne-a ajutat sa atenuam efectele deteriorarii continue a cererii interne, atat pe piata combustibililor, cat si pe cea a gazelor naturale.

Profitul nostru a fost influentat negativ in trimestrul al treilea de deprecierea activelor din Kazahstan si de pierderi valutare aferente imprumuturilor in dolari acordate de Petrom filialelor din Kazahstan", a declarat directorul general executiv al OMV Petrom Mariana Gheorghe, in raportul trimestrial al grupului.

In primele noua luni grupul a realizat investitii de 2,976 miliarde lei (711,3 milioane euro), in crestere cu 9% fata de perioada similara a anului trecut, cand au cumulat 2,74 miliarde lei.

Investitiile efectuate in intervalul iulie-septembrie, de 990 milioane lei, au fost cu 50% mai mari decat cele din trimestrul al treilea al anului trecut, de 662 milioane lei. 

Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Procurorii americani au cerut marți, 23 aprilie, o sentință de trei ani în închisoare pentru fondatorul Binance, cea mai mare companie de schimb de criptoactive din lume. Recomandarea...
#profit, #petrom, #milioane, #grup , #stiri Petrom