Ruttenstorfer, OMV: ne-am angaja in infuzii de capital la Petrom oricand

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 12:46
1331 citiri
Ruttenstorfer, OMV: ne-am angaja in infuzii de capital la Petrom oricand

OMV este pregatit sa injecteze capital la Petrom si vede cu optimism perspectivele companiei romanesti in 2010, a declarat miercuri directorul general al grupului austriac, Wolfgang Ruttenstorfer, citat de Reuters.

"Ne-am angaja in infuzii de capital la companie oricand, speram ca vom avea ocazia sa facem asta in 2010. Consideram Romania o zona de investitii foarte atractiva, unde vom continua sa investim", a aratat el.

Surse guvernamentale au declarat in luna decembrie ca statul roman este dispus sa participe la o majorare de aproape un miliard de euro a capitalului social al Petrom, contributia Ministerului Economiei si a Fondului Proprietatea insumand aproximativ 400 milioane euro.

Petrom face parte din grupul austriac de petrol si gaze OMV, care detine 51% din actiunile companiei.

Statul controleaza, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,6% din titlurile Petrom, iar Fondul Proprietatea are 20,1%.

Restul actiunilor, reprezentand un pachet de 8,24%, sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Actiunile Petrom (simbol SNP) se tranzactionau miercuri, in jurul orei 12:00, la 0,286 lei pe unitate, in urcare cu circa 1% fata de cotatia de marti.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#capital, #investitii, #omv, #rompetrol , #stiri Petrom