Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Preturi > Stiri Preturi
A   A   A

Cauzele scumpirilor din energie explicate de analiști. ”O creație artificială inventată de Uniunea Europeană”

Cauzele scumpirilor din energie explicate de analiști. ”O creație artificială inventată de Uniunea Europeană”
Prețurile la energie au crescut peste tot în lume. FOTO www.pexels.com
Creșterea prețurilor a devenit o problemă reală în întreaga lume. Putem căuta sursele inflației aproape peste tot, dar lumea acordă atenție în principal creșterii prețurilor la energie.
Aceasta este o problemă în economiile care nu au acces direct la resursele energetice, iar ponderea energiei regenerabile este încă insuficientă. Astfel de probleme sunt vizibile în țările Uniunii Europene, se arată într-o analiză de piață.

Circa 60% din prețurile la încălzire reprezintă costurile de achiziționare a certificatelor pentru emisii de CO2, spun analiștii. Ei atrag însă atenția că autorizațiile pentru emisiile de CO2 sunt o creație artificială inventată de Uniunea Europeană, al cărei scop este reducerea semnificativă a gazelor nocive eliberate în atmosferă.

”Problemele privind aprovizionarea și livrarea au făcut ca prețul petrolului să atingă cel mai ridicat nivel din 2014, iar gazul în Europa a ajuns la niveluri extrem de ridicate, atingând maxime istorice. De asemenea, “nedoritul” cărbune a devenit scump din cauza creșterii prețurilor altor materii prime. În plus, sursele alternative nu au fost capabile să furnizeze destulă energie pentru a satisface necesarul”, arata analiștii.

Prețurile la energie cresc rapid

Energia afectează fiecare aspect al vieții noastre și, mai devreme sau mai târziu, vom simți impactul prețurilor ridicate în toate aspectele de zi cu zi. Așa s-a întâmplat în toată Europa, unde inflația pentru Zona Euro a urcat la 5% - cel mai ridicat nivel din istorie. La rândul său, inflația în Polonia a atins niveluri de peste 8%, inflație care a fost observată ultima dată la începutul deceniului precedent, în timp ce inflația în România s-a apropiat de pragul de 8% la sfârșitul anului.

O creație artificială cu consecințe reale

Pe lângă prețurile mari ale resurselor energetice, mai sunt și alte probleme. Există un deficit de materii prime în Europa, motiv pentru care efectele creșterii prețurilor sunt mult mai severe decât în Statele Unite. Cu toate acestea, având în vedere aceste prețuri mai mari ale mărfurilor, sectoarele europene ale energiei și ale industriei trebuie să se confrunte cu o problemă creată artificial sub forma autorizațiilor pentru emisii de gaze cu efect de seră.

”Autorizațiile pentru emisiile de CO2 sunt o creație artificială inventată de Uniunea Europeană, al cărei scop este reducer ...citeste mai departe despre "Cauzele scumpirilor din energie explicate de analiști. ”O creație artificială inventată de Uniunea Europeană”" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 22:10

 Articol citit de 1092 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor