Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Preturi > Stiri Preturi
A   A   A

De la 1 ianuarie se scumpeste energia electrica. Un specialist explica cu cat creste factura la curent

De la 1 ianuarie se scumpeste energia electrica. Un specialist explica cu cat creste factura la curent
Foto: Pixabay (Arhiva)
De la 1 ianuarie se scumpeste energia electrica. Facturile se vor majora ca urmare a propunerii Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei de a creste tarifele de distributie pentru toate cele opt companii de distributie zonale.
Astfel, la un consum de 100 de KWh pe luna, factura achitata de consumatorii creste cu aproximativ 2 lei. La aceasta scumpire se adauga o a doua, venita din liberalizarea pietei energiei programata tot la 1 ianuarie, explica Digi 24.

"Justificarea pe care Autoritatea o da este ca in 2020 s-au facut multe investitii, s-au montat contoare inteligente, s-au dezvoltat retele si toate acestea trebuie platite de consumatorul final. In ceea ce priveste cresterea tarifului de distributie, din valoarea totala, cresterea ar putea fi intre 1,31 si 2,84% din calculele noastre, in functie de marimea consumului. O factura ar trebui sa scumpeasca la un apartament cu 1,3, la o casa cu 2,8.

Din perspectiva evolutiei pretului si a tarifului de distributie, calculele pe care le-am facut la asociatie arata ca aceste cresteri vor fi de cel putin 4-5%", a explicat Dumitru Chisalita, expert in energie.

Citeste si: Un episod cu George Simion. Momentul "de aur" dintre Ponta, Ghita si Basescu ...citeste mai departe despre "De la 1 ianuarie se scumpeste energia electrica. Un specialist explica cu cat creste factura la curent" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 10 Decembrie 2020, ora 08:56

 Articol citit de 1929 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor