Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Preturi > Stiri Preturi
A   A   A

Prețul barilului de petrol a scăzut sub un prag psihologic important. Motivele optimismului temperat de pe piețele internaționale

Prețul barilului de petrol a scăzut sub un prag psihologic important. Motivele optimismului temperat de pe piețele internaționale
Pe piaţa petrolului se profilează întrebări despre oferta globală FOTO Pixabay
Scăderea prețului a fost cauzată de perspectivele pesimiste de creștere economică la nivel global, precum și de anunțata reuniune din această săptămână a OPEC şi a aliaţilor săi privind oferta.
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 4,10 dolari, sau cu 3,9%, până la 99,87 dolari pe baril până la ora 17:19 GMT (20:19 ora României), după ce a coborât la un minim al sesiunii de 99,09 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 4,93 dolari, sau cu 5%, la 93,69 dolari pe baril, după un minim de 92,42 dolari pe baril.

O scădere a preţului petrolului Brent sub nivelul de suport de 102,68 de dolari ar putea declanşa o scădere într-un interval de 99,52 - 101,26 dolari, a declarat analistul tehnic Reuters Wang Tao.

Fabricile din Statele Unite, Europa şi Asia sau avut o producţie în declin în iulie, deoarece cererea globală scăzută şi restricţiile stricte ale Chinei legate de Covid-19 au încetinit producţia, au arătat sondaje publicate luni, care au amplificat tmerile ca economiile vor intra în recesiune.

PetrolulBrent şi WTI au încheiat luna iulie cu o a doua pierdere lunară consecutivă, pentru prima dată din 2020, deoarece inflaţia în creştere şi ratele dobânzilor mai mari ridică temeri de o recesiune care ar eroda cererea de combustibil.

Analiştii dintr-un sondaj Reuters şi-au redus prognoza pentru preţurile medii ale petrolului Brent în 2022 la 105,75 dolari pe baril, aceasta fiind prima lor revizuire descendentă din aprilie.

Estimarea lor pentru petrolul WTI a scăzut la 101,28 dolari pe baril.

Cu toate acestea, pe piaţa petrolului se profilează întrebări despre oferta globală.

”Există încă o deconectare între datele economice şi ceea ce vedem din partea ofertei. Piaţa petrolului este încă foarte strânsă, iar piaţa va fi tensionată în aşteptarea reuniunii OPEC”, a declarat Phil Flynn, analist la grupul Price Futures. ...citeste mai departe despre "Prețul barilului de petrol a scăzut sub un prag psihologic important. Motivele optimismului temperat de pe piețele internaționale" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 02 August 2022, ora 07:23

 Articol citit de 413 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor