Prețul petrolului a scăzut simțitor. Care este motivul

Marti, 05 Iulie 2022, ora 19:42
554 citiri
Prețul petrolului a scăzut simțitor. Care este motivul
Preţurile petrolului au scăzut marţi, 5 iulie, cu aproximativ 10 dolari pe baril FOTO Pixabay

Preţul petrolului au scăzut marţi, 5 iulie, cu aproximativ 10 dolari pe baril.

S-a întâmplat din cauza temerilor legate de o posibilă recesiune globală, care ar duce la reducerea cererii chiar şi în cazul unei întreruperi a livrărilor, în timp ce lucrătorii din sectorul petrolului şi gazelor din Norvegia au început o acţiune grevistă.

Cotaţia ţiţeiului Brent, de referinţă la nivel global, a scăzut cu 10,77 dolari, sau cu 9,5%, la 102,73 dolari pe baril, până la ora 15:43 GMT (18:43 ora României).

Preţul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 9,30 dolari, sau cu 8,6%, la 99,13 dolari pe baril, de la închiderea de vineri. Luni nu au avut loc tranzacţii cu petrolul WTI din cauza unei sărbători în SUA.

”Piaţa devine strânsă, dar totuşi preţurile scad şi singura modalitate prin care poţi explica este frica de recesiune pentru fiecare activ de risc”, a declarat Robert Yawger, director pentru contracte futures pentru energie la Mizuho, ​​în New York.

Contractele futures pentru petrol au scăzut odată cu bursele de acţiuni, care servesc adesea ca indicator al cererii pentru ţiţei, investitorii fiind îngrijoraţi de posibilitatea unei recesiuni economice, în timp ce băncile centrale din întreaga lume iau măsuri agresive pentru a limita inflaţia.

În zona euro, datele au arătat că creşterea activităţilor de afaceri a încetinit şi mai mult luna trecută, indicatorii de perspectivă sugerând că regiunea ar putea intra în declin în acest trimestru, consumatorii fiind reticenţi să cheltuiască din cauza costului ridicat al vieţii.

Şi în Coreea de Sud inflaţia a atins în iunie un maxim al ultimilor aproape 24 de ani, contribuind la îngrijorările legate de încetinirea creşterii economice şi a cererii de petrol.

Preocupările privind aprovizionarea persistă, acestea ridicând iniţial coootaţiile petrolului WTI şi Brent,, din cauza potenţialei perturbări a producţiei în Norvegia, unde lucrătorii exploatărilor offshore au început o grevă.

Este aşteaptat ca greva din Norvergia să reducă producţia de petrol şi gaze cu 89.000 de barili echivalent petrol pe zi (bepd), din care producţia de gaze reprezintă 27.500 de barili pe zi, a declarat producătorul norvegian Equinor (EQNR.OL).

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a crescut preţul ţiţeiului pentru cumpărătorii asiatici aferent lunii august, la n ...citeste mai departe despre "Prețul petrolului a scăzut simțitor. Care este motivul" pe Ziare.com

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#pret petrol, #pret petrol scadere, #pret baril petrol , #Stiri Preturi