Romgaz: Consumul de gaze al tarii a scazut cu 5,7% in primele noua luni

Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 10:59
1662 citiri
Romgaz: Consumul de gaze al tarii a scazut cu 5,7% in primele noua luni
Foto: Pixabay

Consumul de gaze la nivel national a scazut cu aproximativ 5,7% in primele noua luni ale acestui an, in timp ce productia Romgaz a fost mai mare cu 0,7%, potrivit raportului financiar al companiei, remis, joi, Bursei de Valori Bucuresti.

Productia de gaze naturale a fost de 3,950 miliarde de metri cubi, insemnand cu 0,7% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut si cu 0,3% mai putin fata de cea programata.

Totodata, livrarile Romgaz, reprezentand livrari catre clienti, consum CET Iernut si consum tehnologic, au inregistrat o scadere de 5,4% comparativ cu perioada similara a anului anterior.

Cota de piata a Romgaz, reprezentand participarea livrarilor de gaze naturale din productia interna a societatii in consumul national de gaze naturale interne, a inregistrat o crestere de aproximativ 6% comparativ cu perioada similar a anului anterior, ajungand astfel la 59%.

Productia de energie electrica a Romgaz a fost de 292,11 GWh, fiind mai putin de jumatate decat productia realizata in perioada similara a anului 2018, adica 750,65 GWh.

Producatorul national de gaze, Romgaz, a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit net de 1,185 miliarde de lei, in crestere cu 18,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului financiar.

Cifra de afaceri a crescut cu 10,1%, pana la 3,790 miliarde de lei.

"Marjele principalilor indicatori de rentabilitate: profitul net (31,3%), EBIT (36,0%) si EBITDA (51,7%), confirma profitabilitatea ridicata a activitatii Grupului Romgaz", se arata in raport.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Romgaz consum gaz, #consum gaze Romania , #Pret gaze