Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Preturi > Stiri Preturi
A   A   A

O sculptură estimată la 42.000 de dolari a fost spartă din greșeală la un târg. „Nu pot să cred că cineva a putut răsturna acest lucru” VIDEO

O sculptură estimată la 42.000 de dolari a fost spartă din greșeală la un târg. „Nu pot să cred că cineva a putut răsturna acest lucru” VIDEO
Incidentul a avut loc la o avanpremieră privată la Art Wynwood din Miami FOTO Captură Video / Facebook
O colecţionară care vizita târgul de artă contemporană de la Miami, în Statele Unite, a răsturnat şi a spart din greşeală o mică sculptură din sticlă a celebrului artist Jeff Koons, estimată la 42.000 de dolari.
Din fericire pentru vizitatoare, costul operei de artă a fost acoperit de asigurare.

Sculptura albastru strălucitor face parte din celebra serie „câine balon” care i-a conturat reputaţia internaţională lui Jeff Koons.

Incidentul a avut loc la o avanpremieră privată la Art Wynwood din Miami. Unii colecţionari au crezut atunci că este vorba despre o reprezentaţie artistică sau o punere în scenă.

„Am văzut că această femeie era acolo şi a lovit sculptura. Apoi a căzut şi s-a spart în o mie de bucăţi”, a declarat artistul Stephen Gamson pentru Fox News din Miami.

Iniţial, Gamson a crezut că femeia lovea cu degetul opera de artă care stătea pe un soclu acrilic pentru a verifica dacă este un balon adevărat.
Un martor a filmat în timp ce angajaţii galeriei au măturat cioburile de sticlă. „Nu pot să cred că cineva a putut răsturna acest lucru”, se poate auzi pe această înregistrare, scrie AFP.Bénédicte Caluch, consilier artistic la Bel-Air Fine Art, care a sponsorizat opera lui Jeff Koons, a declarat ziarului american Miami Herald că femeia nu a vrut să spargă lucrarea şi că asigurarea va acoperi prejudiciul.

Jeff Koons, care nu a fost prezent, este pictor şi sculptor american care se inspiră din obiectele de zi cu zi, inclusiv din baloanele în formă de animale.

Lucrările sale contestă noţiunea de frumos în artă, chiar dacă unele au fost vândute la licitaţie cu peste 91 de milioane de dolari (85 de milioane de euro).

Sculpturile sale de câini balon variază ca mărime, de la mai puţin de treizeci de centimetri înălţime până la mai mult de trei metri. Toate sunt viu colorate. ...citeste mai departe despre "O sculptură estimată la 42.000 de dolari a fost spartă din greșeală la un târg. „Nu pot să cred că cineva a putut răsturna acest lucru” VIDEO" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 20 Februarie 2023, ora 10:31

 Articol citit de 378 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor