Cum să dai mai puțini bani pe alimente. De ce nu trebuie să le alegi pe cele de pe mijlocul raftului

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 03:45
465 citiri
Cum să dai mai puțini bani pe alimente. De ce nu trebuie să le alegi pe cele de pe mijlocul raftului
Alimentele s-au scumpit cu circa 15% în ultimul an FOTO Unsplash

Un român cheltuiește, în medie, 146 de euro pe lună pentru alimente, suma fiind cea mai mare din regiune, cu 25% peste Cehia și cu 55% peste Ungaria, potrivit ultimelor statistici din anul 2022.

De asemenea, în ultimul an, alimentele s-au scumpit cu circa 15%. Risipa alimentară este o problemă în țara noastră, unde anual se aruncă la gunoi 2,5 milioane de tone de alimente.

Cum să dai mai puțini bani pe alimente

Dacă doriți să dați mai puțini bani pe mâncare, sau să vă asigurați că respectați bugetul alocat săptămânal sau lunar alocat pentru alimente, există câteva sfaturi ce ar putea fi utile, potrivit unlockfood.ca.

1. Fii la curent cu reducerile

Toate lanțurile mari de magazine au pliante în care anunță reducerile viitoare, iar acum acestea se găsesc și în format online. Este ideal să le consultați înainte ca să vedeți dacă produsele de pe lista de cumpărături sunt la reducere într-un magazin anume.

2. Faceți o listă de cumpărături

Faceți un plan privind meniul săptămânal și apoi întocmiți o listă de cumpărături. În acest fel veți cumpăra doar alimentele de care aveți nevoie.

3. Cupoane de cumpărături

Supermarketurile mari au aplicații unde puteți verifica dacă există cupoane de cumpărături valabile. Totuși, folosiți-le doar dacă aveți cu adevărat nevoie de produsele respective, nu doar pentru că le puteți cumpăra mai ieftin.

4. Respectați bugetul

Pe măsură ce puneți produse în coș, este ideal să calculați suma la care ați ajuns ca să vă asigurați că respectați bugetul stabilit.

5. Evitați magazinele alimentare mici

Magazinele alimentare mici, de cartier, au adesea un adaos comercial substanțial mai mare decât lanțurile mari de supermarketuri.

6. Învățați prețurile

Ar trebui să știți cam care este prețul mediu al produselor pe care le cumpărați frecvent, astfel încât să vă dați seama dacă într-un magazin anume prețul este prea mare.

7. Nu faceți cumpărături când vă este foame

Atunci când ne este foame, am mânca aproape orice și brusc toate produsele de pe rafturi par apetisante. Nu mergeți la cumpărături când vă este foame deoarece veți cumpăra în exces și veți fi tentat să faceți mai multe alegeri nesănătoase decât în mod normal.

8. Învățați raioanele

Memorați ce produse găsiți în fiecare raion al supermarketului pe care îl frecventați cel mai des ...citeste mai departe despre "Cum să dai mai puțini bani pe alimente. De ce nu trebuie să le alegi pe cele de pe mijlocul raftului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#alimente, #cumparaturi, #buget, #pret , #Stiri Preturi