Dorin Boerescu (2Performant Network) la Quarterly Report: ”Vrem să creștem lichiditatea și să dublăm numărul investitorilor”

Miercuri, 20 Decembrie 2023, ora 14:47
0 citiri
Dorin Boerescu (2Performant Network) la Quarterly Report: ”Vrem să creștem lichiditatea și să dublăm numărul investitorilor”
Dorin Boerescu, CEO-ul 2Performant Network, la Quarterly Report FOTO Ziare.com

Dorin Boerescu, CEO-ul 2Performant Network, a vorbit în cadrul celei de-a doua ediții a Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB, despre planurile companiei în următorii doi ani, dar și despre necesitatea de a cunoaște investitorii de mâine, lucru posibil prin Edbridge Academy.

Dorin Boerescu a trecut în revistă rezultatele companiei, dar și planurile mărețe pentru anii 2024 și 2025, și anume creșterea lichidității și a numărului de investitori.

”Suntem o echipă de 50 de oameni care în ultima lună a lucrat de pe 3 sau 4 continente, lucrăm remote de la începutul pandemiei, 4-5 fusuri orare, vreo 7 țări și care generează anul acesta, cu o abordare unică în E-commerce, bazată pe date și tehnologie, 150 de milioane de euro vânzări fără TVA pentru magazinele online care sunt partenere.

Anul acesta ne-am bucurat cu toții de Black Friday-ul pieței de capital, de listarea Hidroelectrica, însă ce am încercat să vă arătăm în rapoartele pe care le-ați văzut este că noi știm să ne uităm destul de bine la Black Friday-uri. Și știm cum să analizăm datele atunci când se întâmplă o creștere foarte mare și ce urmează după. Pe baza acestor lucruri și pe baza celor 3 ani de experiență pe care îi avem pe piața de capital, ne-am propus ca în următorii doi ani obiectivele noastre să fie creșterea lichidității, vrem s-o dublăm anual, în 2024 și în 2025, la fel și numărul de investitori, astfel încât la finalul lui 2025 să avem 5.000 de investitori și lichiditate la momentul respectiv de 15 milioane de lei”, a declarat CEO-ul 2Performant Network.

Investitorii de mâine, cruciali pentru piața de capital

Dorin Boerescu a punctat că este esențial ca investitorii de mâine să investească în piața de capital din România. Acesta a invitat pe scena Quarterly Report patru elevi de liceu pasionați de investiții care au urmat cursul Edbridge Academy.

”Planurile noastre sunt mult peste 2025. Și dacă nu convingem investitorii de mâine să investească în piața de capital din România, we are doomed. Ca să-i cunoaștem pe investitorii de mâine, o să invit pe scenă alături de mine 4 elevi de liceu, pasionați de piața de capital și de investiții: Alexia (16 ani), Laura (17 ani), Ciprian (14 ani) și Robert (18 ani)”, a spus Dorin Boerescu.

CEO-ul 2Performant Network a propus un exercițiu de imaginație: ”Să presupunem că o mătușă de a ta moștenește 120.000 de lei și vrea să-i investească pe 10 ani, până iese la pensie, astfel încât, la final, investiția să acopere inflația și poate să facă și un mic randament. Ce sfat i-ai da, în ce să investească?”.

”I-aș spune să aibă un portofoliu destul de diversificat, adică 20% ar trebui să-i pună într-un fond de urgență pentru situații neprevăzute, 50% i-aș recomanda să-i investească în ETF-uri și 30% în acțiuni”, a răspuns Robert, în vârstă de 18 ani, absolvent al cursului Edbridge Academy.

A urmat un alt exercițiu de imaginație: ”Să presupunem că aveți un prieten care a câștigat 30.000 de euro din crypto și i-a și marcat, are profit. Și vă spune că ar vrea să-și cumpere un Porsche 911, care costă 150-160.000 de euro. Pot să bag acești bani în ceva, cu o șansă ca peste 5 ani să facă de 5 ori mai mult?”.

ETF-uri și acțiuni la companii subevaluate, acțiuni cu furnizarea curentului electric, acțiuni în sectorul de tehnologie, acțiuni în companiile din domeniul militar, au fost răspunsurile celor patru elevi de liceu.

Cei patru invitați speciali sunt absolvenții unui curs de investiții de 5 săptămâni, organizat de doi antreprenori extraordinari din România, după cum spune Dorin Boerescu, și anume Andra Munteanu și Matei Pavel.

Edbridge Academy, o conectare cu viața reală

Matei Pavel a urcat de asemenea pe scena Quarterly Report, unde a vorbit despre Edbridge Academy.

”Voi, ca investitori, vă doriți să apară companii șmechere pe bursă ca să putem sa profităm cu toții de succesul lor. Noi ne-am gândit că, pentru noi, ca societate, să profităm de brilianța unor tineri trebuie să-i susținem să ajungă mai repede, să nu mai fie pierduți în adolescența aceea care durează 15 ani, să-i aducem foarte repede să-și manifeste potențialul, mai ales că sunt interesați de o mulțime de chestii care pentru mulți dintre noi au apărut la vârste foarte înaintate.

După cum vedeți, interesul lor a rezultat într-o participare la un curs de doar 5 săptămâni în care au ajuns unii aproape de la zero, alții cu câteva cunoștințe, să facă analize destul de complexe pe piața de capital și nu numai asta. Noi avem mai multe module, unele sunt de E-commerce, altele sunt de investiții, altele vor fi despre artă, ideea fiind ca niște copii de 14 ani, până la 18 ani, să ia contact cu viața reală mult mai repede pentru că toată lumea crede că adolescenții sunt pierduți, aerieni, nu-i interesează nimic. Complet fals. Doar că ei sunt pierduți în valul de oportunități fake, sunt la concursuri în care toată lumea trebuie să câștige o diplomă. Noi, la Edbridge Academy, îi conectăm cu viața reală. În 5 săptămâni ei lucrează direct cu investitori. În modulul de investiții, 3.500 de euro au fost investiți la final în portofolii create de ei, pe strategia lor, urmând ca la finalul lui iunie 2024 profitul să fie împărțit chiar cu ei. În modulul de E-commerce, în prezent, chiar se vând tricouri concepute și produse de două echipe care fac vânzări online chiar acum și fac bani la 14-16 ani”, a povestit Matei Pavel.

Robert Stănescu, unul dintre cursanții Edbridge Academy, care a absolvit un modul de investiții de 5 săptămâni, a răspuns de asemenea la trei întrebări suplimentare, explicând de ce este interesat de piața de capital, dar și de ce ar recomanda cursul și altor tineri.

De ce ești interesat de piața de capital?

Robert Stănescu: Noi am căutat modalități inedite de a face bani și cumva mă face să mă simt important, cumva îmi dă un scop, simt că e o activitate utilă care îmi pune creierul la încercare. E ceva ce aș putea să continui pe viitor.

Dacă ai avea acum 30.000 de euro, în ce i-ai investi?

Robert Stănescu: Cu siguranță nu m-aș grăbi cu decizia, e nevoie de o analiză destul de detaliată și vreau să fiu sigur că fac alegerile corecte. Aș folosi un portofoliu cât mai diversificat, atât ETF-uri deoarece au comisioane mai mici, cât și acțiuni. Nu vreau să risc, nu sunt investitor în criptomonede, nu vreau să-mi dublez banii peste noapte, vreau să am un portofoliu diversificat și stabil.

Dacă ar fi să recomanzi și altor tineri Edbridge Academy, de ce ai face-o? Cum i-ai convinge?

Robert Stănescu: Pentru că este ceva nou, inovativ, ceva care sunt convins că îi poate ajuta pe viitor să evolueze.

(Momentul 2Performant poate fi văzut de la 1:13:00 la 1:21:57)

...citeste mai departe despre "Dorin Boerescu (2Performant Network) la Quarterly Report: ”Vrem să creștem lichiditatea și să dublăm numărul investitorilor”" pe Ziare.com

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#quarterly report, #2performant network, #Edbridge Academy, #investitii , #Stiri Companii