RZB va plasa, de luni, capital participativ catre investitori externi de 500 milioane euro

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 17:20
827 citiri

Raiffeisen Zentralbank , ce controleaza a doua banca europeana, Raiffeisen International, ofera investitorilor, de luni, capital participativ de 500 milioane euro, potrivit unui anunt emis duminica de grup, citat de Reuters, preluat de NewsIn.

Oferta RZB face parte dintr-o injectie de capital, de 2,5 miliarde euro, sponsorizata de guvern, sub forma de capital participativ, ce vine cu un cupon fix de 8% pe an, informeaza Reuters.

Conform legislatiei Uniunii Europene, RZB trebuie sa vanda 30% din volum - sau 750 milioane euro - catre investitori externi pentru a evita un cupon mai scump si restrictii in plata dividendelor.

Aproximativ o treime din oferta, sau 10% din capital, poate fi achizitionata de actionarii existenti.

Actionarii RZB au injectat capital participativ in valoare de 750 milioane euro in luna decembrie 2008, iar acum incearca sa vanda 500 de milioane de euro din investitia initiala catre investitori externi, pentru a respecta legislatia UE.

RZB a precizat ca perioada de subscriere va incepe de luni, urmand a se derula in urmatoarele doua saptamani. Reprezentantii RZB au precizat ca nu incearca sa vanda capital unor investitori individuali, cum a facut Erste Grup.

Erste Group (EBS) a plasat, la sfarsitul lunii aprilie, certificate de capital participativ catre investitorii privati si institutionali de 540 milioane de euro, oferta venind in contextul in care Erste Group a semnat un acord cu statul austriac in vederea capitalizarii bancii prin emiterea de capital participativ si hibrid de 2,7 miliarde euro.

ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private:"Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private:"Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
Asociaţia vieneză de protecţie a vieţii private NOYB a anunţat luni că a intentat un proces în Austria împotriva programului de inteligenţă artificială generativă, deoarece "ChatGPT...
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Miliardarul american Elon Musk a sosit duminică, 28 aprilie, la Beijing, într-o vizită neanunţată, unde va discuta cu autoritățile chineze unele aspecte legate de domeniul înaltei...
#acord, # capitalizare, # capital, # investitori , #stiri Raiffeisen