Instanta a decis ca Discovery trebuie "sa se abtina" sa ii instige pe abonatii RCS&RDS

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 09:09
1911 citiri
Instanta a decis ca Discovery trebuie "sa se abtina" sa ii instige pe abonatii RCS&RDS
Sursa foto: Realitatea.net

Compania Discovery trebuie "sa se abtina de la orice forma de instigare a abonatilor RCS&RDS", prin intermediul televiziunilor pe care le detine sau al site-ului prietenii.discovery.ro, potrivit unei decizii a Judecatoriei sectorului 5 Bucuresti.

RCS&RDS SA a dat in judecata Discovery Communications Europe Limited si Discovery Romania SRL in data de 17 aprilie. Obiectul dosarului depus la Judecatoria sectorului 5 Bucuresti este "ordonanta presedintiala".

Printr-o decizie pronuntata pe 13 iunie, instanta a respins "ca neintemeiata exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei SC Discovery Romania SRL". De asemenea, instanta a admis in parte actiunea. "Dispune ca paratele (Discovery Communications Europe Limited si Discovery Romania SRL, n.r.) sa se abtina de la orice forma de instigare a abonatilor RCS&RDS prin intermediul site-ului web prietenii.discovery.ro', inclusiv prin difuzarea de croll-uri succesive pe posturile Discovery".

Decizia instantei este "executorie" si poate fi atacata cu recurs in termen de 5 zile de la pronuntare.

Totodata, decizia este valabila pana la solutionarea unei alte cauze ce face obiectul unui alt dosar aflat pe rolul Judecatoriei sectorului 5 Bucuresti, in care RCS&RDS a dat de asemenea in judecata Discovery Communications Europe Limited si Discovery Romania SRL. Urmatorul termen in acest al doilea dosar, inregistrat in data de 4 decembrie 2012, este 9 septembrie 2013, iar obiectul dosarului este "obligatia de a face".

RCS&RDS a scos, in seara de 29 noiembrie 2012, de pe retelele sale de cablu (care au aproximativ doua milioane de abonati, n.r.) toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, fara a avea aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, asa cum impune Legea audiovizualului.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#decizie instanta Discovery RCS, #proces Discovery RCS RDS, #difuzare Discovery RCS RDS , #stiri Rcs-Rds