Activele Rompetrol Rafinare raman sub sechestru

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 16:43
1201 citiri
Activele Rompetrol Rafinare raman sub sechestru

Judecatoria sectorului 5 a respins luni contestatia Rompetrol Rafinare la decizia ANAF de a institui sechestru asigurator asupra unor active ale companiei, pentru a preveni instrainarea respectivelor bunuri, in conditiile in care compania are de platit datorii istorice de peste 500 milioane euro, informeaza Mediafax.

ANAF a instituit, in 10 septembrie, sechestru asigurator asupra unor terenuri si instalatii ale Rompetrol Rafinare, precum si asupra participatiilor in filialele sale, pentru a preveni instrainarea bunurilor respective, in conditiile in care compania are de achitat datorii istorice reprezentand obligatiuni ajunse la maturitate.

Instanta urmeaza sa trimita partilor si motivarea deciziei, in functie de care va fi stabilita si calea de atac.

Decizia ANAF privind instituirea sechestrului este legata de o emisiune de obligatiuni convertibile, in valoare de 570 de milioane de euro (740 de milioane de dolari), scadente la 30 septembrie, emise in 2003 statului roman in cadrul unei conversii a datoriilor Rompetrol Rafinare.

Potrivit Fiscului, Rompetrol a ales modalitatea de rascumparare a obligatiunilor cand a efectuat o plata partiala in august, in valoare de 54 de milioane de euro, iar restul titlurilor nu pot fi convertite in actiuni.

Rompetrol Rafinare a anuntat in data de 30 septembrie ca statul a reintrat in actionariatul Rompetrol Rafinare, cu o participatie de 44,69% din capital, ca urmare a conversiei in actiuni a obligatiunilor nu le-a rascumparat pana la data scadentei.

Ulterior, premierul Emil Boc a anuntat ca Rompetrol trebuie sa plateasca intreaga datorie fata de stat, iar Guvernul se va adresa instantei, Ministerul Finantelor si ANAF fiind mandatate sa deschida procedura judiciara.

Agentia de evaluare financiara Fitch a pus sub supraveghere, pentru o eventuala retrogradare, ratingul "B+" pentru credite pe termen lung al grupului Rompetrol, dupa ce ANAF a instituit sechestru asupra activelor subsidiarei Rompetrol Rafinare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Active Rompetrol Rafinare sechestru , #stiri Rompetrol