Care vor fi salariile minime în construcții și agricultură. Guvernul și sindicatele ar fi ajuns la un acord SURSE

Miercuri, 25 Octombrie 2023, ora 14:59
0 citiri
Care vor fi salariile minime în construcții și agricultură. Guvernul și sindicatele ar fi ajuns la un acord SURSE
Șantier FOTO Hepta

Guvernul și sindicatele ar fi ajuns la o înțelegere privind salariile minime din construcții și agricultură.

Astfel, au convenit ca salariul minim brut în construcții să crească la 4.582 lei, iar cel din agricultură și industria alimentară la 3.436 lei, pentru ca salariile angajaților din aceste sectoare să nu scadă să după ce Executivul a decis reintroducerea contribuțiilor la sănătate (CASS), afirmă surse guvernamentale citate de Economedia.

În prezent, salariul minim brut în construcții este de 4.000 lei, dar nu se plătesc contribuții de sănătate, așa că salariul net încasat de angajat este de 3.150 lei. Sindicaliștii afirmaseră că dacă salariul brut va fi majorat la 4.500 lei, dar se reintroduc contribuții la sănătate, atunci salariul net scade cu 56 lei, la 3.094 lei.

În agricultură și industria alimentară, salariul minim brut era de 3.000 lei și a fost majorat de la 1 octombrie la 3.300 lei, odată cu majorarea salariului minim brut pe țară. Dacă s-ar reintroduce contribuții la sănătate, la un salariu minim de 3.300 lei, asta ar însemna pentru salariații din sector o reducere a salariului net de 94 lei.

...citeste mai departe despre "Care vor fi salariile minime în construcții și agricultură. Guvernul și sindicatele ar fi ajuns la un acord SURSE" pe Ziare.com

#salariu minim constructii, #salariu minim agricultura, #guvern, #sindicate , #Stiri Guvern