Asigurarile private de sanatate: Sfaturi si oferte

Joi, 10 Mai 2012, ora 08:05
4984 citiri
Asigurarile private de sanatate: Sfaturi si oferte

Atunci cand te hotarasti sa iti faci o asigurare privata de santate, trebuie sa ai in vedere mai multe detalii importante pentru a face alegerea potrivita in ceea ce priveste serviciile acoperite de asigurare.

Pretul unei asigurari de sanatate difera in functie de serviciile de sanatate acoperite, dar si de clinica privata la care sunt efectuate controalele. Trebuie luate insa in considerare mai multe elemente, precum atitudinea fata de propria sanatate, istoria medicala personala, profesia si nevoile fiecaruia.

"Atitudinea fata de propria sanatate este un indicator bun pentru planul de asigurare privata de sanatate pe care ar trebui sa il alegeti, elementele si acoperirea acestuia", spune Roxana Scutaru, Sales Manager al MediHelp International.

Inainte de a face o alegere, potentialul asigurat trebuie sa aiba o viziune clara asupra afectiunilor de care a suferit in ultimii cel putin sapte ani, dar si asupra bolilor de care sufera membrii familiei sale.

Modul de viata al asiguratului este, de asemenea, un element imporant, trebuind sa fie luate in considerare riscurile pe care le implica jobul ori hobby-urile.

"Sunt supus unui stres zilnic? Am un stil de viata nesanatos? Calatoresc des? Am hobby-uri periculoase, imi plac sporturile extreme? Acestea sunt intrebari pe care le adresez mereu cand incerc sa aleg cea mai buna solutie pentru planul de asigurare de sanatate privata a clientului meu. In functie de aceste raspunsuri, imi pot face o idee despre viata pe care o duce clientul meu si culeg detalii importante, folositoare atat pentru mine, cat si pentru clientul meu", spune Roxana Scutaru.

Evaluarea nevoilor este de altfel importanta, asigurarea trebuind sa fie perfect croita pentru fiecare individ in parte. In ultimul rand, trebuie ales un consultant de incredere, care sa cunoasca interesele si nevoile asiguratului.

Asigurari pentru toate gusturile

Numarul asigurarilor private de sanatate a inceput sa creasca, pe masura ce tot mai multi operatori apar pe piata. Discutiile la nivelul oficialitatilor despre controversata lege a sanatatii au starnit de altfel interesul contributorilor.

Luand in considerare ofertele de pe piata, o persoana care are venituri egale cu salariul mediu pe economie, si-ar permite, cu banii retinuti lunar pentru contributia la Casa de Asigurari Sociale de Santate, sa incheie o asigurare medicala privata, care acopera servicii la o unitate privata, unde calitatea serviciilor este mai buna decat in sectorul public.

In functie de suma asigurata, riscurile acoperite si serviciile medicale incluse, politele de asigurare pot fi contractate pentru sume incepand de la 135 de euro anual si pot depasi 8.000 de euro pentru cele mai scumpe, analizand ofertele a trei mari asiguratori.

La Astra Asigurari, spre exemplu, exista mai multe pachete disponibile. Asigurarea "Astramedica" vine in trei formule, dar toate acopera acces la call-center non-stop, analize de laborator, EKG, consultatii medicale de medicina generala si de specialitate si, suplimentar, ambulanta.

Pachetul Class acopera in plus serviciile de ingrijire in spital, serviciile de stomatologie si cheltuielile medicale, dar si interventiile chirurgicale. Pachetul Business asigura si accesul la consultatii unui medic nutritionist, analize medicale suplimentare si o multime de alte avantaje.

Cea mai ieftina polita de asigurare costa aproximativ 50 de lei lunar, sau 600 lei anual.

Asigurarea de sanatate Astra Sante, acopera cheltuielile medicale din centre de specialitate in Germania, Austria si, optional, Romania. Aceasta asigura accesul la orice tip de tratament medical, fara limita de pret, suma totala anuala platita fiind de 8.220 euro.

La Eureko, lider de piata pe acest profil, costul celei mai scumpe polita de asigurare anuala atinge aproape 5.000 euro, suma asigurata de polita fiind insa de 100.000 de euro. Aceasta acopera un numar nelimitat de consulatatii, toate procedurile medicale si examenele de diagnostic, vizite la domiciliu, control anual si un procent de 70-100 din cheltuielile de spitalizare, chirurgicale, transport de urgenta nelimitat si reduceri la stomatologie.

Celelalte polite de asigurare de sanatate din portofoliul Eureko au preturi mai mici. Cea mai ieftina costa 23 de euro lunar sau un total de 276 euro anual, aceasta fiind desinata copiilor si tinerilor pana in 20 de ani. Polita acopera pana la 25.000 de euro anual si include sapte vizite medicale anual, un control preventiv, transport de urgenta de trei ori pe an si acoperirea cheltuielilor de spitalizare sau chirurgicale in proportie de 70-100%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asigurari private sanatate, #asigurari sanatate, #medicina privata , #Sanatate publica