Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Sanatate > Stiri Sanatate
A   A   A

Asociatia Zi de bine continua campania #scutpentruspitale

Asociatia Zi de bine continua campania #scutpentruspitale
La o luna de existenta, Asociatia ZI de BINE, curator de cauze sociale, isi schimba conceptul initial, acela de a sustine o cauza pe luna, timp de 12 luni.
Tinand cont de contextul pandemiei de coronavirus "De ziua ta, ajuta un om sa se ridice" va deveni pentru o perioada nedefinita "#scutpentruspitale".

Toate fondurile stranse de asociatie vor fi directionate catre spitale din Petrosani, Sinaia, Radauti, Craiova, Buzau, Suceava, Targu Mures, Brasov, Campulung si Bucuresti, sub forma materialelor de care au nevoie pentru a lupta in siguranta impotriva virusului.

Melania Medeleanu, Asociatia Zi de bine, spune:

"Cum ar fi daca fiecare om s-ar implica si ar dona pentru spitalul din localitatea in care s-a nascut sau in care traieste acum, facand astfel ceva care ii da un sens, ceva care va ajuta in aceste moment atat de neobisniut dar care va ramane si peste ani tot in folosul comunitatii? Conceptul creativ al campaniei initiale "Cine-i nascut in aprilie, mai, iunie" devine in aceste zile"Cine-i nascut in Petrosani, Sinaia, Radauti, Craiova, Buzau, Suceava, Campulung, Bucuresti, Brasov sau Targu Mures"."

Campania de strangere de fonduri #scutpentruspitale continua atat cat va fi nevoie, in incercarea de a-i proteja pe cei aflati in linia intai, cei mai expusi dintre noi: medici, asistente, brancardieri.

Asociatia face apel la comunitatile locale, cetateni si companii, sa ajute asa cum pot, prin donatii de materiale sau donatii in bani, din care va achizitiona echipamentele necesare si le va trimite spitalelor.

DE CE E NEVOIE?

Asociatia ZI de BINE a alcatuit o lista cu necesarul de echipamente si aparatura medicala pentru 12 spitale care au solicitat ajutor, lista pe care isi propune s-o acopere cu sprijinul donatorilor, persoane fizice sau companii.

Pe lista figureaza produse esentiale precum: paturi, mese de tratament, sterlizatoare UV, laringoscoape, kituri de intubatie, echipamente pentru ventilatie mecanica, pompe pentru siringi, aspiratoare chirurgicale, cabine de decontaminare, teste rapide pentru COVID, sonde de aspirare, filtre pentru sistemele de ventilatie, combinezoane de protectie, halate medicale impermeabile de unica folosinta, sorturi medicale impermeabile, masti chirurgicale, masti de protectie, toate marimile de manusi de unica folosinta din latex cu sau fara pudra, ochelari de protectie, sapun lichid, termometre contactless, pulsometre, botosi de unica folosinta, lampi UV, solutii de dezinfectare pentru suprafete si pentru obiecte, si multe altele.

CUM POTI SA AJUTI?

Cu un simplu sms cu textul SUS la 8862 se poate face o donatie pentru a ajuta spitalele mici din comunitati precum Petrosani, Sinaia, Radauti, Craiova, Buzau, Suceava, Targu Mures, Brasov, Campulung si Bucuresti.

Contributiile se pot face si prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

BCR RO56RNCB0092166359160001, cont in RON

UNICREDIT

RON: RO61BACX0000002013736000

EUR: RO34BACX0000002013736001

USD: RO07BACX0000002013736002


Va puteti dona ziua de nastere pe Galantom (peste 60 de oameni si-au donat deja ziua) iar companiile pot face sponsorizari, contractul este precompletat si se poate descarca de pe site-ul nostru: https://zidebine.ro/sponsorizare.html

"Dorim sa le multumim celor peste 25 de companii care ni s-au alaturat pana acum:Unicredint Bank, Vodafone, Ikea Romania, Dexion Romania,Fundatia Elpis, Elcate SRL, Brinco Serv SRL, Cosmopolit, KRS KRUMSEB, Ultra Training SRL,Waters Technologies Romania, Satori Venture SRL, Kronospan, Kronlux Fm SRL, Barenburg Romania SRL, TIMAC Agro Romania, Subcetate Apartamente, Svelt Consulting SRL, Sagitarius Consulting SRL, Euro Building Creative SRL, Alina Sorcoiu, WebDigital, Obsidian Bijuterii, DyFashion.Ro, Igloo media, Karcher Profesional, dar si celor aproape 30.000 de oameni care au donat din primele zile ale campaniei", adauga Melania Medeleanu.

La o luna de la lansare, Asociatia Zi de Bine face bilantul:

A reusit sa stranga in doar 15 zile 50.000 de euro pentru cauza lunii martie - Casa Blondie pentru copiii bolnavi abandonati in Sectia de Neonatologie de la Spitalul Marie Curie.

In doar 10 zile de la lansarea celei de-a doua cauze, #scutpentruspitale, a strans aproape 300.000 de euro de la mai bine de 30.000 de donatori, persoane fizice si companii.

Cu acesti bani, Zi de Bine a sprijinit deja Spitalul de Boli Infectioase Brasov, unde a trimis 2.000 masti FFp2, 300 de combinezoane, 400 de ochelari de protectie si 6 viziere, 500 de teste diagnostic, asternuturi pentru 100 de paturi.


De asemenea, au ajuns la Brasov 2 containere inchiriate pentru 2 luni, alte doua urmand sa fie achizitionate si donate spitalului. Pentru spitale din Radauti, Targu Mures, Sinaia, Petrosani, Campulung, Craiova, Buzau si Bucuresti au fost trimise 1.000 de masti ffp1, aproape 25.000 litri dezinfectant si 10000 manusi chirurgicale.

ZI de BINE va achizitiona si aparate de ventilatie mecanica de inalta performanta, monitoare, pulsoximetre etc

Informatii despre modul in care se pot face donatiile se gasesc pe site-ul Asociatiei Zi de Bine - www.zidebine.ro si pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/zidebine.ro/.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 25 Martie 2020, ora 11:53
 Autor:  Comunicat de presa

 Articol citit de 2829 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor