Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Sanatate > Sanatate publica
A   A   A

Conturile Ministerului Sanatatii, blocate din cauza datoriilor

Conturile Ministerului Sanatatii, blocate din cauza datoriilor
Firma austriaca Vamed Engineering GmbH & CO Viena a castigat in instanta procesul pentru recuperarea datoriilor pe care Ministerul Sanatatii i le datoreaza. In urma deciziei judecatoresti, conturile ministerului au fost blocate marti.
Firma austriaca a castigat in instanta procesul pentru plata sumei de 4,3 milioane de euro, penalitatile ridicandu-se la aproximativ 6 milioane de euro.

Austriecii au efectuat, in 2008, studiile de fezabilitate pentru 25 de spitale care nu au fost construite sau reabilitate niciodata, proiect realizat in precedentul mandat al lui Eugen Nicolaescu.
Firma nu a fost platita si a solicitat, in instanta, recuperarea sumei aferente studiului de fezabilitate. Instanta a decis blocarea conturilor Ministerului Sanatatii pana la plata acestor arierate, potrivit evz.ro.

Potrivit documentelor, 19 spitale judetene de urgenta ar fi urmat sa fie construite in judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita - Nasaud, Brasov, Braila, Caras-Serverin, Calarasi, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Mehedinti, Olt, Prahova, Neamt, Sibiu si Suceava.

Facebook ShareTweet
 Marti, 28 Mai 2013, ora 10:41

 Articol citit de 1478 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor