Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Sanatate > Program sanatate
A   A   A

De cand cu Putin, rusii beau si fumeaza mai putin

De cand cu Putin, rusii beau si fumeaza mai putin
Foto: The A List
Domnia lui Vladimir Putin face bine la sanatate, dupa cum arata datele oficiale ale Agentiei Guvenamentale de Statistica din Rusia, Rosstat.
In ultimii ani, numarul fumatorilor si bautorilor de vodca din Federatia Rusa a scazut cu cateva procente, conform datelor statistice facute publice la sfarsitul saptamanii trecute.

Fata de perioada anului 2008, numarul fumatorilor din Rusia a fost cu 5 procente mai mic in 2013, iar cantitatea anuala de alcool consumat de rusi s-a redus considerabil, relateaza reporterii CNBC.

Adio, vicii!

In 2008, peste o treime din populatia adulta a Rusiei (33,7%) obisnuia sa fumeze constant. In doar cinci ani numarul fumatorilor a scazut la 28,3%, dupa cum arata statistica emisa de Rosstat.Nici vodca nu mai pare sa fie pe placul rusilor obisnuiti, consumul de alcool din 2008, estimat la 16,2 litri/cap de locuitor, reducandu-se in acest timp la doar 11,6 litri/ cap de locuitor consumati anual.

Numarul cazurilor de morti cauzate de intoxicare cu alcool s-a redus intre 2013 si 2014 de la 9,7 la suta de mii de locuitori la 8,9.

In acelasi timp, se inregistreaza o crestere a persoanelor cu varsta de peste 15 ani care nu au fumat si nu au consumat niciodata alcool, mai spun statisticienii de la Moscova.
Viata dupa modelul liderului

Politica unei vieti sanatoase pentru rusi a fost asumata de Vladimir Putin inca de la depunerea noului juramant de presedinte, in 2012.

Adept al sportului si al unui stil de viata spartan, Putin s-a afisat in diverse ipostaze care implica exercitii fizice si miscare in natura.

Acum, presedintele rus pare hotarat sa le impuna acelasi stil de viata conationalilor sai.

Politica impusa rusilor vizeaza o alimentatie sanatoasa, oportunitati de practicare a sportului in masa, dar si prevenirea consumului de alcool, tutun si droguri.

Investitii in sanatate

Guvernul de la Moscova sustine ca pe intreaga perioada a continuat investitiile in sectorul Sanatatii Publice, in ciuda crizei financiare recente cu care se confrunta tara.

Rosstat anunta ca peste 3,1 milioane de dolari au fost alocati pentru inaugurarea in 2014 a unor noi sali de sport in intreaga tara.

Efectul a fost resimtit imediat, numarul practicantilor de exercitii fizice din Rusia crescand la 29,3% fata de doar 20,6% in 2012.
Facebook ShareTweet
 Marti, 31 Martie 2015, ora 16:55
 Autor:  Marius Jianu

 Articol citit de 7869 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor