Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Sanatate > Program sanatate
A   A   A

Doi romani din trei dau spaga la doctor

Doi romani din trei dau spaga la doctor
Sursa foto: Adevarul
Romanii sunt nemultumiti de sistemul romanesc de sanatate, insa apreciaza medicii romani. Daca cei mai multi romani (60%) se declara nemultumiti si foarte nemultumiti de sistemul de sanatate din Romania, exista un procent de 34,6% care considera ca acesta functioneaza cum trebuie.
Participantii la sondajul realizat de INSCOP, la comanda "Adevarul", au insa o parere foarte buna despre medicii din Romania: 64% din ei considera ca medicii sunt bine pregatiti, iar peste 70% spun ca au intalnit medici romani care isi fac datoria cu seriozitate.

Totodata, 73,5% din participantii la studiu au apreciat ca medicii din Romania sunt prost platiti. 58,7% din respondenti considera chiar ca acesta este principalul motiv pentru care cadrele medicale aleg sa plece din Romania, iar aproape 20% din romani cred ca medicii pleaca din cauza conditiilor din spitale, pe care aproape 87% din respondenti le-au apreciat ca fiind proaste.

44,3% din respondenti, nemultumiti de sistem
Peste 60% din romani spun ca au dat bani sau cadouri medicilor. Dintre acestia, 66,6% au ales sa recompenseze din propria initiativa cadrele medicale, in timp ce 31,4% din cei care au dat spaga spun ca li s-a cerut.Peste 57% din participantii la studiu considera ca trebuie sa dea bani medicului pentru a beneficia de un tratament de calitate, in timp ce 42% din romani cred ca pot beneficia de un tratament de calitate chiar daca nu dau bani la medic.

Citeste mai multe despre Adevarul despre Romania: doi romani din trei dau spaga la doctor pe Adevarul.ro
Facebook ShareTweet
 Marti, 14 Mai 2013, ora 11:38

 Articol citit de 2179 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor