Elicopterele SMURD au o baza la Constanta, de vineri

Vineri, 03 Mai 2013, ora 13:30
2122 citiri
Elicopterele SMURD au o baza la Constanta, de vineri
Foto: evz.ro

SMURD va infiinta cel de-al sasele punct de salvare aeriana, vineri, care va deservi judetele Constanta si Tulcea, Delta Dunarii, precum si judetele limitrofe. La evenimentul de deschidere va participa si prim-ministrul Victor Ponta.

Activitatea de salvare aeriana a SMURD este una destinata salvarii pacientilor aflati in stare critica, ce necesita o interventie rapida si de inalta competenta.

Pe 24 aprilie, Ministerul Afacerilor Interne anunta ca Inspectoratul General de Aviatie al MAI executa o serie de misiuni de cercetare aeriana pe raza judetelor Constanta si Tulcea, in perspectiva operationalizarii Punctului de Operare Aeromedicala Constanta (SMURD Constanta).

"Activitatea POA Constanta se va desfasura in principal pe raza celor doua judete si are drept obiectiv salvarea pacientilor aflati in stare critica ce necesita o interventie rapida si de inalta competenta. Punctul de Operare Aeromedicala Constanta se va alatura astfel celorlalte puncte aflate in Bucuresti, Iasi, Targu Mures, Arad si Craiova.

In perspectiva, in vederea acoperirii in totalitate a teritoriului national si a scurtarii timpului de interventie, se are in vedere deschiderea unor noi puncte aero-medicale la Galati si Zalau", informa MAI intr-un comunicat remis AGERPRES.

Intr-un interviu acordat recent Agerpres, dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, afirma ca "pana la sfarsitul anului vor veni ultimele doua elicoptere comandate de MS si urmeaza sa fie infiintate inca doua puncte in regiunea nord-vest si in regiunea Moldova, cel mai probabil la Galati".

"Tot pentru asistenta medicala de urgenta va intra si avionul sanitar, cumparat din fondurile directionate din 2%. Pilotii au finalizat pregatirea de trecere pe avion, el va fi operat de Ministerul Afacerilor Interne. Avionul va deservi nu numai urgentele, ci si eventualele transferuri ale echipelor pentru transplant", preciza dr. Raed Arafat intrebat care ar fi noutatile strict pe domeniul de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SMURD Constanta, #elicoptere SMURD Constanta, #puncte lucru elicoptere SMURD , #Program sanatate