Finantare de pana la 100% pentru diagnosticarea si tratametul cancerului in clinicile private din Romania si din strainatate

Marti, 26 Septembrie 2017, ora 15:11
2982 citiri

Cancerul, cea mai importanta cauza a deceselor in Europa, dupa bolile cardiovasculare (World Health Organization), este responsabil de 3,7 milioane decese in fiecare an. Conform World Cancer Research Fund International, Romania ocupa locul 45 in topul celor 50 de tari cu cea mai mare incidenta a cancerului, cu o rata de 224.2 la fiecare 100,000 de oameni.

Mai exact, in Romania sunt diagnosticate peste 80,000 de cazuri noi de cancer in fiecare an, ce rezulta in 30,000 de decese, asa cum arata statisticile locale.

Conform datelor MediHelp, pana in 2021, fiecare dintre miile de pacienti va ajunge sa plateasca peste 40,000 de euro pentru tratamentul cancerului, aproape dublu fata de costurile din prezent pentru cele mai intalnite tipuri de cancer: cancerul mamar, pulmonar, colorectal sau de prostata.

Totodata, Societatea Nationala de Oncologie Medicala atrage atentia asupra faptului ca numarul de 250-300 de medici oncologi la nivel national este insuficient pentru a trata toate cazurile.

Mai mult decat atat, Romania se confrunta anual cu lipsa de resurse necesare in procedurile terapeutice, astfel ca optiunile de tratament disponibile nu sunt tot timpul suficiente.

Astfel, existenta unei asigurari medicale care sa sustina costurile pentru diagnosticarea precoce si tratamentul eficient al cancerului chiar si in sistemul medical privat reprezinta o sansa majora in lupta cu boala oncologica.

Costurile unui plan de asigurare medicala internationala, in baza caruia un client are acces la servicii medicale in strainatate pornesc de la 2 euro/zi si ofera acoperire de pana la 100% pentru tratament oncologic in orice clinica din lume.

Serviciile oncologice acoperite integral de asigurarea de sanatate cu acoperire internationala sunt cele de preventie, diagnosticare si tratament al cancerului in spitalizare sau in ambulatoriu, si pot fi accesate in orice clinica din lume, la alegerea pacientului.

Pe langa planurile de asigurare de sanatate privata, romanii au la dispozitie si o solutie de finantare partiala, pentru primele etape de diagnosticare si second opinion. Cu ajutorul NESACARD, dezvoltat impreuna cu The New Europe Surgical Academy si Lamp Insurance, pacientii pot obtine suport in navigarea medicala si second opinion in cazul unui diagnostic de cancer.

Mai mult decat atat, cardul NESA reprezinta si o contributie caritabila la progresul medical in cercetarea si tratarea cancerului in Europa.

Pentru o contributie anuala de 33Euro clientul primeste un card cu un numar individual care, in caz de nevoie, ofera acces la o suma de 2.000 Euro cash, pentru a sustine costurile initiale de investigatii si diagnostic - investigatii precum CT, RMN, testare genetica, chimioterapie, consult homeopat, de Second opinion si navigare medicala de la oncologii de top ai NESA si de recomandari pentru cele mai potrivite institutii medicale cu expertiza pentru un caz specific.

Fondata in anul 2004, in Berlin, The New Europe Surgical Academy este recunoscuta ca una dintre cele mai importante retele chirurgicale internationale, care include lideri de opinie pan-europeni si globali in oncologie si chirurgie oncologica.

Afla mai multe pe www.medihelp.ro.

#asigurare medicala , #Sanatate publica