Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Sanatate > Manageri spitale
A   A   A

FMI nu este de acord cu taierea finantarii spitalelor private

FMI nu este de acord cu taierea finantarii spitalelor private
Sursa foto: Aradon.ro
Fondul Monetar International nu este de acord cu taierea finantarii pentru spitalele private, avand in vedere ca reprezinta doar 2,7 la suta din totalul finantarii din sistemul de sanatate.
Problema finantarii spitalelor private va fi discutata, marti, de oficialii FMI si reprezentantii Ministerului Sanatatii, relateaza Digi 24.

Un anunt facut de ministrul Eugen Nicolaescu a pus pe jar toti jucatorii din domeniul Sanatatii: spitalele private ar putea ramane fara finantare de la bugetul de stat.

Managerii spitalelor particulare sustin ca masura nu le va afecta afacerea, insa cred ca ea va produce o serie de modificari pe aceasta piata.
Cat de afectate sunt afacerile spitalelor private de taierea finantarii publice?Luni, delegatii FMI s-a intalnit cu reprezentantii producatorilor si importatorilor de medicamente din Romania, unde s-a discutat si despre plata arieratelor, un capitol la care Romania a esuat pana in prezent.

In bugetul pentru 2013 se prevede plata medicamentelor in termen de 60 de zile, in timp ce 800 de milioane de euro sunt prevazute pentru plata arieratelor in domeniu.
Facebook ShareTweet
 Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 12:33

 Articol citit de 1925 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor