Izolarea și singurătatea sunt principalele probleme pentru persoanele în vârstă

Marti, 31 Mai 2022, ora 15:18
1715 citiri
Izolarea și singurătatea sunt principalele probleme pentru persoanele în vârstă
FOTO aboscare.ro

Un studiu, publicat în Journal of Clinical Psychiatry, a analizat date de la aproape 1.700 de participanți cu vârsta de peste 50 de ani. Dintre acești participanți, aproximativ jumătate locuiau în cămine de bătrâni și jumătate locuiau singuri. În general, cercetătorii au constatat că participanții care locuiau în cămine de bătrâni erau mai puțin predispuși să sufere de depresie și anxietate decât cei care locuiau singuri.

De asemenea, studiul a constatat că cei care locuiau în cămine de bătrâni aveau niveluri mai ridicate de stimă de sine, sănătate fizică și implicare socială decât cei care locuiau singuri. Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că aceștia puteau interacționa cu alți rezidenți în mod regulat, precum și cu membrii personalului care lucrau acolo.

Aceste tipuri de comunități îi ajută, de asemenea, pe seniori să își mențină sănătatea, oferindu-le controale regulate de la medici care locuiesc la fața locului sau în apropiere, astfel încât să nu fie nevoiți să călătorească departe atunci când au nevoie de asistență medicală. Acest lucru le oferă mai multă independență decât dacă ar locui singuri sau acasă, unde altcineva ar trebui să îi conducă dacă ar avea nevoie de îngrijire urgentă.

Multe persoane în vârstă aleg să locuiască singure pentru că nu vor să se bazeze pe alții sau aleg să se mute în cel mai bun cămin de bătrâni din București, de exemplu.

Primul pas în abordarea acestei probleme este să vă asigurați că cei dragi sunt cât se poate de sănătoși. Acest lucru înseamnă să vă asigurați că își fac controale regulate la medic, că mănâncă sănătos, că fac exerciții fizice în mod regulat și că au grijă de ei înșiși, astfel încât să poată continua să trăiască independent.

Dacă persoana iubită încă se luptă cu aceste probleme, în ciuda eforturilor dumneavoastră, ar putea fi momentul să luați în considerare mutarea ei într-un centru de asistență sau într-un azil de bătrâni, unde va exista mai multă interacțiune socială disponibilă pentru ei zilnic.

Beneficii ale traiului într-un cămin de bătrâni

Singurătatea și izolarea sunt probleme comune pentru persoanele în vârstă. Multe persoane în vârstă trăiesc singure și fără membri ai familiei în apropiere, ceea ce poate face dificilă tranziția la viața într-un azil de bătrâni. Cu toate acestea, s-a demonstrat că traiul într-un cămin de bătrâni are multe beneficii care pot ajuta la combaterea singurătății și a izolării.

Unul dintre aceste beneficii este disponibilitatea unei varietăți de activități. Un azil de bătrâni oferă adesea multe modalități diferite de petrecere a timpului pentru rezidenți, inclusiv cursuri, cluburi și oportunități de voluntariat. Mai mult, unele cămine de bătrâni oferă activități intergeneraționale care permit rezidenților mai tineri să interacționeze cu cei mai în vârstă. Acest lucru permite ambelor grupuri să beneficieze de compania și cunoștințele celuilalt.

Un alt beneficiu este că traiul într-un azil de bătrâni permite o interacțiune socială mai mare decât cea pe care o oferă traiul individual. De exemplu, dacă cineva locuiește singur, dar nu are prieteni care să îl viziteze în mod regulat, atunci se poate simți singur, deoarece nu vede pe nimeni în mod regulat, cu excepția cazului în care iese la cumpărături sau se ocupă de comisioanele din oraș. Cu toate acestea, dacă cineva locuiește într-un cămin de bătrâni, atunci va fi înconjurat de alți rezidenți care, de asemenea, doresc companie și vor să aibă pe cineva în jurul lor pe tot parcursul zilei, precum și în timpul meselor luate împreună în fiecare zi.

În timp ce unii s-ar putea întreba dacă merită să locuiești într-un azil de bătrâni dacă acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra sănătății tale mintale sau te-ar putea face să te simți izolat de ceilalți, acest studiu arată contrariul!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#camin batrani Bucuresti, #batranete, #singuratate , #Stiri Sanatate