Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Sanatate > Sanatate publica
A   A   A

Medicamente compensate: Oficialii promit ca lista va fi actualizata in aceasta vara

Medicamente compensate: Oficialii promit ca lista va fi actualizata in aceasta vara
Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Pana
Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Pana, a declarat ca lista medicamentelor compensate va fi actualizata in aceasta vara si ca obiectivul ministerului este reformarea actualului program national de oncologie.
"In acelasi timp, obiectivul nostru este reformarea actualului program national de oncologie. De fapt, nu este un program national cu adevarat, ci putem vorbi doar despre o activitate nationala de chimioterapie. Un program national presupune mult mai multe lucruri", a spus oficialul din MS la Conferinta Nationala a Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) de la Poiana Brasov.

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania sustine nevoia infiintarii, alaturi de celelalte comisii de specialitate din Ministerul Sanatatii, a unei comisii de medicina personalizata - medicina viitorului, care sa elaboreze, in stransa colaborare cu celelalte comisii de specialitate si cu reprezentantii pacientilor, strategiile de viitor pentru adaptarea sistemului medical romanesc la provocarile medicinei personalizate. Modelul este deja aplicat cu succes in Statele Unite ale Americii.

Presedintele FABC, Cezar Irimia, a apreciat progresele din ultimii ani in domeniul oncologiei ca fiind "extraordinare".
"Progresele din ultimii ani, in domeniul oncologiei, au fost extraordinare. Atat ca mod de intelegere a bolilor maligne, cat si din punctul de vedere al tratamentului. Numai ca, din pacate, pacientii romani nu au acces la aceste molecule moderne, printre care si cateva medicamente personalizate, din cauza faptului ca lista medicamentelor compensate nu a fost actualizata de 5 ani de zile", a spus Irimia.Membrii Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) si ai altor asociatii ale pacientilor din intreaga tara, reprezentand pacienti cu cancer, copii si adulti, s-au intrunit, in perioada 21-23.06.2013, in Poiana Brasov, pentru Conferinta Nationala FABC, editia a V-a.

Tema principala a conferintei a fost "Medicina personalizata in oncologie - diferente mici, beneficii mari", scopul fiind cresterea nivelului de informare si educare asupra oportunitatilor aduse de noile terapii dezvoltate in ultimii ani pe plan mondial.
Facebook ShareTweet
 Luni, 24 Iunie 2013, ora 16:22

 Articol citit de 1797 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor